Dve smrti u jednom danu! Nakon Biljane Vujasinović, preminuo i čuveni novinar Petar Lazić!

Izvor: BKTV News, 11.Sep.2017, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve smrti u jednom danu! Nakon Biljane Vujasinović, preminuo i čuveni novinar Petar Lazić!

Zamenik glavnog urednika Radio Beograda 202, književnik, novinar, publicista i univerzitetski profesor Petar Lazić umro je u 57. godini.

Rođen 25. septembra 1960. u Kosjeriću, Petar Lazić je jedan od najuglednijih satiričara današnjice, a njegova dela prevedena su na tridesetak jezika i zastupljena su u više od 100 svetskih antologija, enciklopedija i zbornika. Publicističke i teorijske tekstove, eseje, prozu, poeziju i aforizme objavljivao je u stotinak listova i časopisa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Srbiji, bivšoj SFRJ i svetu.

U štampi objavljuje od 1979. godine, na radiju je od 1982, najpre na studentskom programu Indeks 202.

"Lečite se kod nas i umrećete zdravi." (Petar Lazić) Zbogom, legendo.

Tekstove za Indeksovo radio pozorište počeo je da piše 1983. godine. Od 1984. do ukidanja 1996. bio je autor tekstova, reditelj i "doživotni" urednik Indeksovog radio pozorišta.

13:00 CRNA RUPA, specijal - pregled 2014. godine Autor i voditelj: Petar Lazićhttp://t.co/gxYjhdX6FI pic.twitter.com/J4lSycUNTT

Od 1996. do 1998. bio je glavni i odgovorni urednik satiričnog lista Naša krmača, direktor i glavni i odgovorni urednik satirično-političkog magazina Bre! od 1999. do 2004.

Legendarni Petar Lazić Pera. Indeksovo radio pozorište, Naša krmača, Bre! Bre, Pero, pa ti ode!

Potom je bio direktor i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Glas javnosti, pomoćnik odgovornog urednika dnevnog lista Blic i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika programa Beograd 202

Od 2008. uređivao je i vodio na programu Beograd 202 emisiju "Crno-beli svet", a od 2014. do 2016. godine emisije "Crna rupa" i "Umesto crne rupe".

Na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu držao je nastavu iz predmeta: Veština ubeđivanja u medijima, Kritička literatura i retorika, Retorika i javni nastup, Komunikacija i tehnika ubeđivanja (osnove) i Komunikacija i tehnika ubeđivanja (polemike i debate).

Biljana Vujasinovic Zec i Petar Lazić. Slava im.

Ovo, nažalost, nije jedini novinar koji nas je napustio. Posle kraće i teške bolesti, u Pančevu je u 52. godini preminula Biljana Vujasinović - Zec, glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.