Dvadeset pet autobusa najnovije generacije na ulicama Beograda

Izvor: RTS, 14.Sep.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset pet autobusa najnovije generacije na ulicama Beograda

Kompanija "Ariva Litas" predstavila je 25 novih autobusa sa motorima evro 6 standarda najnovije generacije, koji će saobraćati u javnom gradskom prevozu u Beogradu.
Autobusi su sa dizel motorima koji doprinose smanjenju emisije azotnih oksida do 67 odsto u poređenju sa evro 5 motorom. Imaju klimu, video-nadazor i monitore za informacije, a kapacitet im je 26 mesta za sedenje i 84 za stajanje. Svi autobusi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imaju i rampu za invalidska kolica.

Tako će, sem sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u prestonici dobiti i na održivosti i ekonomičnosti.
Kompanija "Ariva Litas" koja je deo "Dojče Bana" (Nemačkih železnica)jednog od najvećih evropskih prevoznika, time je proširila svoj vozni park u Beogradu.
Vozila su predstavljena na ceremoniji koja je održana u poslovnoj jedinici kompanije "Ariva Litas" u Beogradu.
"Nakon što smo u saobraćaj uveli prvo vozilo sa evro 6 motorom proizvedeno u Srbiji, nastavljamo sa daljim unapređenjem kvaliteta prevoza sa novih 25 vozila koje odlikuju motori najnovije generacije", istakao je generalni direktor kompanije "Ariva Litas" Dejan Bogunović.
Novi autobusi su marke "temsa Aveni LF-8", vodećeg turskog proizvođača, koji je u Srbiji prisutan još od 2006. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.