Država preuzima finansiranje lečenja malog Dušana

Izvor: RTS, 15.Sep.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država preuzima finansiranje lečenja malog Dušana

Republika Srbija preuzeće na sebe obaveze u lečenju četvorogodišnjeg Dušana Todorovića koji se leči od agresivnog oblika tumora, rekao je predsednik Vučić na konferenciji.
Vučić je na konferenciji za medije za potpredsednikom Indije rekao da će se iz budžetske rezerve izdvojiti sredstva za lečenje da bi dečak preživeo nakon što mu se vratio karcinom - neoblasma.

"Dušan je prirasto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svima za srce, trudimo se svima da pomognemo i tu nema granica već sam rekao da urade sve što mogu da se malom Dušanu pomogne", rekao je Vučić.
Prvi simptomi bolesti su uočeni kod Dušana krajem 2016. godine, kada je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina.
Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je potom dete uputio u Beograd, gde je, prilikom daljih analiza dijagnostifikovan tumor - neoblasma.
Posle biopsije, dobio je hemoterapiju, što je uticalo da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše.
Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Džud", u Memfisu (SAD).
Lečenje je zatim nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemoterapije.
Tumor se vratio i Dušan mora sada hitno da ide u Barselonu na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemoterapije i imunoterapiju.
Brojne javne ličnosti i mnogo građana Srbije učestvovalo je ovih dana u kampanji prikupljanja novca za malog Dušana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.