Društva za zaštitu životinja traže zabranu lova

Izvor: Blic, 24.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društva za zaštitu životinja traže zabranu lova

Udruženje za zaštitu i prava životinja "Sloboda za životinje" i Centar za unapređenje i zaštitu prava životinja uputili su danas novom ministru poljoprivrede Slobodanu Milosavljeviću peticiju kojom traze zabranu lova.

Peticijom koju je podržalo i udruženje Pravnici za demokratiju "LawDem" kao i 7643 građana Srbije, predlaže se pretvaranje lovišta u nacionalne parkove bez lova, kao i mogućnost da građani na svojim posedima sami zabrane lov.

Podnosioci peticije navode da "nova ekološka istraživanja govore da je lov nepotreban i štetan, izaziva veliku patnju i nepotrebno ubijanje životinja".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.