Doživotni zatvor se vraća u Krivični zakonik

Izvor: RTS, 22.Apr.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživotni zatvor se vraća u Krivični zakonik

Ministarstvo pravde objavilo je na svojoj internet stranici Nacrt zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika. Cilj izmena je revidiranja sankcija za najteža krivična dela, saopštilo je Ministarstvo.
Izmene predložene u Nacrtu zakona odnose se na uvođenje doživotne kazne zatvora u krivično - pravni sistem Srbije za najteža krivična dela.

Pod tim delima podrazumevaju se teško >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ubistvo, silovanje koje za posledicu ima smrt, obljuba nad detetom i nemoćnim licem sa smrtnom posledicom, kao i za krivično delo obljuba zloupotrebom položaja sa smrtnim ishodom. 
Nacrt izmena i dopuna predviđa nove mere i za višestruke povratnike.
Radnu grupu za izradu navedenog nacrta teksta izmena i dopuna KZ-a, pored predstavnika ministarstava pravde, unutrašnjih poslova i zdravlja, činile su i sudije, tužioci, advokati, predstavnici svih relevantnih institucija, kriminoloških instituta, kao i predstavnici strukovnih udruženja i nevladinih organizacija, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija razmatra uvođenje doživotne kazne zatvora

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2019

Ministarstvo pravde Srbije objavilo je na internet stranici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, koji predviđa uvođenje doživotne kazne zatvora za najteža krivična djela, kao i nove mjere za višestruke povratnike.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Doživotni zatvor se vraća u Krivični zakonik

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2019

Ministarstvo pravde objavilo je na svojoj internet stranici Nacrt zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika...Cilj izmena je revidiranja sankcija za najteža krivična dela, saopštilo je Ministarstvo...Izmene predložene u Nacrtu zakona odnose se na uvođenje doživotne kazne zatvora u krivično...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.