Direktorat civilnog vazduhoplovstva na 7. sastanku Regionalnog savetodavnog komiteta za traganje i spasavanje u Slovačkoj

Izvor: TangoSix.rs, 23.Nov.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorat civilnog vazduhoplovstva na 7. sastanku Regionalnog savetodavnog komiteta za traganje i spasavanje u Slovačkoj

Delegacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva, predvođena direktorkom Mirjanom Čizmarov, učestvovala je 16. novembra na sastanku Koordinacionog odbora (Steering Board), Regionalnog savetodavnog komiteta za traganje i spasavanje u civilnom vazduhoplovstvu (RASARAC) u Bratislavi, saopšteno je iz Direktorata.
Kako navode, sedmi sastanak RASARAC-a održan je u Slovačkoj, državi koja predsedava radom RASARAC tokom 2018. godine, a na sastanku su učestvovali visoki predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Srbije, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Crne Gore, Austrije i Češke, uz podršku delegacije EUROCONTROL-a, predvođene direktorom Emonom Brenanom, kao i uz učešće predstavnika ICAO EUR/NAT kancelarije iz Pariza.
Potpisivanje / Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva – Sastanak je imao za cilj analiziranje godišnjih izveštaja država članica RASARAC-a po pitanju traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, zatim analizu aktivnosti i preporuka rada uspostavljenih Radnih grupa (međudržavni sporazumi, operativna pitanja i obuke), pitanje finansiranja usluge traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, analizu izveštaja RASARAC-a za 2018.godinu, kao i analiza predloga rada RASARAC-a za 2019.godinu.
Na inicijativu Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, a na osnovu predloga EUROCONTROL i ICAO EUR/NAT, predstavnici država članica RASARAC-a na sastanku u Bratislavi, potpisali su Memorandum o razumevanju na temu uspostavljanja zvanične saradnje i koordinacije aktivnosti u oblasti traganja i spasavanja sa predstavnicima JRCC Larnaca, Cyprus. – ističu iz Direktorata.
Prema njihovim rečima, na kraju sastanka izvršena je ceremonijalna primopredaja dužnosti između Slovačke i Slovenije, kao naredne države koja će predsedavati radom RASARAC-a tokom 2019. godine.

The post Direktorat civilnog vazduhoplovstva na 7. sastanku Regionalnog savetodavnog komiteta za traganje i spasavanje u Slovačkoj appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.