Direktor Aerodroma Ponikve: Nastavljamo sa ograđivanjem prostora oko piste; U planu i uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja

Izvor: TangoSix.rs, 20.Feb.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Aerodroma Ponikve: Nastavljamo sa ograđivanjem prostora oko piste; U planu i uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja

Kako piše jučerašnja štampana „Politika“, u planu je da se uskoro nastave radovi na ograđivanju Aerodroma Ponikve, dok su manji infrastrukturni poduhvati u aerodromskom prostoru već u toku.
Prema navodima tog dnevnog lista, od jeseni je na „Ponikvama“ postavljeno 2,7 kilometara ograde potrebne za organizovanje avio-saobraćaja, a uskoro će biti ograđen još kilometar prostora oko piste.
Tim povodom, direktor JP Aerodroma Ponikve Slaviša Dimitrijević >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za „Politiku“ kaže da se trenutno „svaki lep dan koristi za podizanje ograde i da će ta faza poslova na proleće biti završena“:
– Reč je o ulaganjima u ograđivanje od oko 15 miliona dinara. To je pomoć države i Aerodroma Nikola Tesla obnovi „Ponikava“, ranije izdvojena. Ostatak ograde (ukupno valja ograditi oko osam kilometara piste) radiće se u narednom periodu. Aktuelno je još nekoliko važnih novosti za „Ponikve“.
Uskoro nam stiže auto-cisterna za avio-benzin kakva nam je nedostajala, kao donaciju dobili smo je od NIS-a. Jesenas je na ovom aerodromu otvoren privremeni granični prelaz, što donosi uštede i skraćenje vremena za granične i carinske procedure. Ulaganjima grada popravljena je izolacija na krovu pristanišne zgrade, privodimo kraju njeno priključenje na struju, kao i uvođenje interneta optičkim kablom gde će biti slobodna vaj-faj zona, pripreme su i da se pravi muzej avijacije.
Za saobraćaj bi značilo ako se asfaltiranjem stvore uslovi za korišćenje cele piste, budući da su sada u upotrebi njena 2,2 od ukupno oko 3,2 kilometra . –
Dimitrijević je tom prilikom za „Politiku“ rekao i da takve „Ponikve“ mogu da posluže, što dokazuje i broj letova u prethodnoj godini:
– Imali smo u 2018. rekordan broj letova, malih aviona i helikoptera, bilo je 44 međunarodna i 305 domaćih. Reč je uglavnom o privrednoj avijaciji, a što se tiče stranaca obično su dolazili privatno i turistički. Inače, aerodrom je korišćen i za snimanje filmova, reklamne kampanje, treninge za motocikliste, učeničke pripreme za takmičenja i drugo. –
On je dodao da su svi spomenuti infrastrukturni poslovi preduzeti da se, pre svega, stvore bolji uslovi za letenje malih aviona koji ovu vazdušnu luku koriste, ali i dugoročno, za uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja.
Podsetimo, početkom aprila 2017. godine raspisan je konkurs za direktora Aerodroma Ponikve, nakon čega je na toj funkciji Slaviša Dimitrijević zamenio Sašu Savića.

The post Direktor Aerodroma Ponikve: Nastavljamo sa ograđivanjem prostora oko piste; U planu i uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.