Izvor: RTS, 16.Okt.2021, 13:16

"Digitalna ekspedicija" stigla u Užice

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti "Digitalna ekspedicija" koji je pokrenut iz kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i programom "Nova pismenost" USAID-a i Propulsiona, posle osam gradova i opština, stigao je u Užice.
Ovog vikenda Užičani su u prilici da se upoznaju sa glavnim digitalnim veštinama, elektronskim uslugama, trgovinom, digitalnom bezbednošću i pismenošću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i svim pogodnostima koje omogućavaju nove tehnologije.

O tome šta je do sada urađeno u različitim oblastima govorile su ministarke Darija Kisić Tepavčević i Tatjana Matić, ističući posebno digitalizaciju u školama i domovima za stare.
O prednostima e-uprave i mogućnosti da svi postanu e-građani predsednica Vlade Srbije
Ana Brnabić kaže da "džabe uprava i usluga ako je građani ne koriste".
"Tako da smo odlučili da krenemo u ovaj karavan digitalne ekspedicije, da idemo od grada do grada, od opštine do opštine, da pričamo sa građanima, da im pokažemo i pomognemo da postanu e-građani, kako bi oni mogli da sve ono što smo uradili u poslednjih pet godina mogli da koriste u svakodnevnom životu i da mi znamo da jesmo sve uradili da budemo njihov servis", izjavila je premijerka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.