Demonstranti u Muslimansko-hrvatskoj Federaciji BiH zahtevaju ostavku vlade

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2014, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti u Muslimansko-hrvatskoj Federaciji BiH zahtevaju ostavku vlade

09.02.2014. -

Demonstranti, koji su u petak organizovali protest u gradu Tuzli, a zatim i pogrom i požar u zgradi lokalne administracije, izneli su svoje zahteve vlastima.

Oni traže da se plate funkcionerima smanje i dovedu do nivoa prosečnih zarada i da se obrazuje nova vlada, koju ne bi činili profesionalni političari, već profesionalni menadžeri.

Masovni protesi u Tuzli, koji su prerasli u sukob sa policijom, podržani su i u drugim gradovima, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i Sarajevo.

Demonstranti su optužili vladu za nesposobnost u rešavanju problema korupcije i nezaposlenosti. Policija je upotrebila gumene metke i suzavac.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ministri spoljnih poslova EU razmotriće stanje u Muslimansko-hrvatskoj Federaciji BiH

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2014

09.02.2014. - Republika Srpska potpuno stabilna..Kritičnu situaciju, izazvanu masovnim neredima u Muslimansko-hrvatskoj Federaciji BiH, razmotriće ministri spoljnih poslova Evropske unije na sednici Saveta EU, koja će biti doržana 10. i 11. februara...„Stanje u Bosni izaziva ozbiljnu uznemirenost....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.