Demanti povodom vesti o padu sportskog aviona u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demanti povodom vesti o padu sportskog aviona u Hrvatskoj

Internet portal RTS-a je 14. juna objavio vest o padu sportskog aviona kod Hvara i tom prilikom od "Jutarnjeg lista" preneo netačnu informaciju da se radi o letelici "sila-450", koju proizvodi srpska kompanija "Aeroist Jurop" (Aero-East-Europe).
Internet portal RTS-a izvinjava se kompaniji "Aeroist Jurop" zbog objavljivanja netačne informacije. Tekst demantija objavljujemo u celosti:
"Poštovani,
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U Vašem izdanju od 14.06.2019. godine, u članku sa naslovom 'Sportski avion srušio se kod Hvara' objavili ste neistinitu, neproverenu i netačnu informaciju o padu aviona u blizini Hvara, navodeći da se radi o tipu aviona 'sila-450' koji proizvodi 'Aero East Europe' d. o. o. iz Srbije.
Iz drugih medija se saznalo da se radi o ultra lakom avionu tipa 'del-40' drugog proizvođača, nemačke registracije, koji se kretao od Dubrovnika ka Lošinju.
Tom informacijom ste našoj kompaniji naneli veliku materijalnu i moralnu štetu.
Kompanija 'Aero East Europe' d. o. o, osnovana u Kraljevu 2006. godine, a od 2017. godine sa sedištem u Jagodini, do sada je prodala i izvezla preko 200 aviona na tržište Srbije, Evrope, kao i Libije i Turske, a od nedavno izvozimo i na američko tržište.
Naši avioni tipa 'sila-450C', 'sila-600' i 'sila-750' se najviše koriste u školama za pilote u edukativne svrhe, sportsko i privatno letenje, u poljoprivredne svrhe, za protivpožarno izviđanje, nadgledanje granica, medicinski transport i aero-foto snimanje."

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.