Izvor: RTS, 26.Jul.2021, 10:33

Dečak povređen strujnim udarom, peo se na vagon na železničkoj stanici u Paraćinu

Petnaestogodišnji dečak iz Paraćina, koji je sinoć povređen strujnim udarom, posle zbrinjavanja u ćuprijskoj bolnici noćas je zbog težine povreda prebačen za Beograd.
Dečak je zadobio povrede posle penjanja na vagon voza na trećem koloseku u železničkoj stanici Paraćin.

Teretni železnički vagon tu je bio garažiran. Dečak je ušao u strujno kolo kontaktne mreže i doživeo strujni udar.
Zbog toga je, kako kažu u "Železnicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije", došlo do nestanka napona u kontaktnoj mreži.
Po dobijenoj informaciji da se nepoznato lice nalazi na vagonu otpravnik vozova je tražio isključenje napona na kontaktnoj mreži što je odmah i učinjeno. Obavešteni su vatrogasci i Hitna pomoć.
Dečak je skinut sa vagona i Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu.
Iz kompanija "Srbija kargo" a. d. i "Infrastruktura železnice Srbije" apeluju posebno na mlađu populaciju da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer tako direktno ugrožavaju svoj život.
Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže, navode nadležni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.