Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas nas je dočekalo pravo mokro nevreme, a evo kada će KIŠA PRESTATI

Širom Srbije jutros je građane probudila jaka kiša. Pravo kišno nevrememe, koje u mnogim delovima zemlje i dalje traje, međutim, trebalo bi do večeras da prestane.

Mateorolozio najavljuju da će u Srbiji do kraja dana biti oblačno, ali da će tokom u drugom delu dana doći do postepenog slabljenja padavina.

- Kiša će više padati u severnim i severoistočnim delovima zemlje - predviđaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U planinama sa nadmorskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << visinom preko 1.000 metara padaće slab sneg, a maksimalna dnevna temperatura od 9 do 13 stepeni.

U Beogradu danas će biti oblačno sa prestankom padavina u poslepodnevnim časovima i maskimalnom temepraturom od 10 stepeni.

Od sutra razvedravanje, pa novo naoblačenje u subotu

Sutra bi, prema najavama RHMZ, trebalo da bude malo do umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko šest, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji će u petak biti pretežno sunčano i toplo, u košavskom području uz pojačanje jugoistočnog vetra.

U subotu će biti toplo uz postepeno naoblačenje, posle podne na zapadu i jugozapadu zemlje, a uveče i u ostalim krajevima mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U nedelju će biti oblačno i svežije s kišom, dok se u ponedeljak očekuje postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na cerebrovaskularne bolesnike, astmatičare i osobe sa psihičkim tegobama.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu nervoze, glavobolјe i pospanosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.