Eksplozija u Krasnojarsku, naređena evakuacija stanovništva

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Krasnojarsku, naređena evakuacija stanovništva

U vojnoj bazi u Krasnojarsku dogodila se eksplozija u skladištu municije prilikom koje su povređene četiri osobe. Naređena je evakuacija stanovništva.

Ministarstvo za vanredne situacije naredilo je evakuaciju stanovništva u radijusu od 20 kilometara, saopštila je pres služba Ministarstva.

Kako se navodi, evakuisano je stanovništvo koje živi u okolini vojnog skladišta u Ačinsku, prenosi Tas s. Kako je rekao šef okruga Jevgenij Rozančugov, eksplozije se nastavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nije dozvoljeno ikome da prilazi skladištu.

Požar je izbio na dva mesta u kojima je uskladišteno 40.000 metaka. Navodi se i da su popucali prozori na stambenim zgradama koje se nalaze u okolini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozija u skladištu municije – osmoro povređeno, više od 1.000 evakuisano

Izvor: RTS, 05.Avg.2019

. Najmanje osam ljudi povređeno je u eksploziji u skladištu municije u ruskom regionu Krasnojarsk, nakon čega je iz te oblasti evakuisano više od 1.000 ljudi, rekao je lokalni zvaničnik Iljaj Ahmetov.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.