Nađena tela devet kineskih rudara dan nakon pronalaska 11 preživelih

Izvor: VOA, 24.Jan.2021, 17:17

Nađena tela devet kineskih rudara dan nakon pronalaska 11 preživelih

Spasilački timovi pronašli su devet tela preminulih rudara u rudniku zlata u Kini, samo dan nakon što je pronađeno 11 preživelih. U nesreći koja se dogodila 10. januara, ukupno je poginulo deset rudara, a jedan se vodi kao nestao.   Iz rudnika zlata u gradu Ćišia je u nedelju izvučeno 11 živih rudara, koji su dve nedelje proveli pod zemljom. Lokalni mediji preneli su da je prvi rudar prebačen u bolnicu skoro bez svesti. Desetorica drugih rudara, iz drugih delova rudnika, u grupama su izvučena na površinu u toku nekoliko sati. Oni su ranije uspostavili kontakt sa spasiocima i dobijali hranu i lekove. Ukupno 22 rudara je bilo zarobljeno na oko 600 metara ispod površine zemlje.  Kineske vlasti uhapsile su nekoliko menadžera rudnika, koji je još u izgradnji, zato što su navodno prijavili eksploziju više od 24 sata nakon što se dogodila.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Devet kineskih rudara pronadjeno mrtvo

Izvor: Beta, 25.Jan.2021, 12:10

Broj žrtava nesreće u kineskom rudniku povećan je na 10 pošto je još devetoro rudara pronadjeno mrtvo, dok se dve nedelje od eksplozije jedan rudar i dalje vodi kao nestao a spašeno je njih 11, javila je državna agencija Sinhua.U eksploziji 10. januara u rudniku zlata u provinciji Šangdong, na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.