Crna Gora najskuplja: 50 evra da legneš na plažu!

Izvor: Press, 16.Jul.2010, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora najskuplja: 50 evra da legneš na plažu!

Na boljim plažama u Crnoj Gori iznajmljivanje jednog suncobrana i ležaljke čak 17 evra! Ulazak na plažu Miločer naplaćuje se 25 evra, a parking 12 Turisti iz Srbije koji na letovanje odlaze u Crnu Goru moraju biti oprezni jer ih dan proveden na plaži ovog leta tamo može koštati više od 50 evra! Najskuplja stavka je iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, koji na nekim plažama dostižu cenu od 17 evra po osobi.Podrazumeva se da gost koji iznajmi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ležaljku i suncobran treba da popije kafu i neko osvežavajuće piće dok se izležava pored vode. Ako se zna da espreso na Crnogorskom primorju košta od dva do šest evra, a sok od dva do tri evra, jasno je da celodnevnog uživanja na plaži nema bez 50 evra za dvoje. Porodice sa decom moraju da plate i mnogo više.
Papreno uživanje na Miločeru
Da je stvar veoma ozbiljna govori i podatak da je na plažama hotela „Miločer" i na Svetom Stefanu samo za ulaz potrebno 25 evra. Na neprimereno visoke cene ležaljki i suncobrana na pojedinim crnogorskim plažama upozorava i suvlasnik hotela „Splendid" Žarko Radulović. On u razgovoru za Press ističe da vlasnici plaža koji nekorektno formiraju cene svojih usluga kvare turističku ponudu Crne Gore!
- Tu pre svega mislim na plažu Kamenovo kod Budve, ali i na još nekoliko drugih plaža duž celog Crnogorskog primorja. Na nekim plažama iznajmljivanje ležaljke platićete 12 evra, a suncobrana pet evra, dok u Budvi imate izvanredne pansione u kojima vam je za tri obroka dnevno potrebno osam evra, koliko košta i smeštaj u pristojnoj sobi. To znači da vam na kraju ispadnu skuplji suncobran i ležaljka nego smeštaj i hrana, što je nedopustivo - upozorava Radulović.
On kaže da su tako visoke cene ležaljki i suncobrana loša reklama za crnogorski turizam.
- Nije prikladno ni što parking u hotelu „Maestral" košta 12 evra, a ulaz na plažu 25 evra dnevno. Skupo je i na Svetom Stefanu, gde ulaz takođe košta 25 evra - ističe Radulović.
Srpski turisti koji su se upravo vratili iz Crne Gore uglavnom se žale na paprene cene ležaljki, suncobrana, kao i ulaza na bolje plaže, ali nisu zadovoljni ni cenama u restoranima.
- Bila sam u Budvi sa porodicom i moj utisak je da je tamo sve prilično skupo! Na nekim plažama u Bečićima postoji cenovnik za ležaljke u zavisnosti koliko su one udaljene od plaže. Tako za prvi red, uz more, treba izdvojiti 10 evra, za drugi red osam, pa tako redom do najudaljenijeg reda koji košta pet evra. Na plažama u Budvi posebni baldahini, gde možete celog dana uživati u hladu, koštaju čak 20 evra. To su stvarno nerazumne cene - priča Nataša Lukić iz Beograda.
Duplo skuplje
Ona kaže da u Crnoj Gori skoro ništa ne košta ispod jednog evra i da su neke stvari duplo skuplje nego u Srbiji.
- Jedna flašica soka košta dva do tri evra, kapućino isto toliko, espreso od dva do šest evra, pica od šest do 10 evra, krofna jedan evro... U kafani su nam jednu zemičku naplaćivali 50 centi, što je oko 50 dinara - priča naša sagovornica.
Iskustvo Beograđanina koji je ove godine letovao u Grčkoj sasvim je drugačije.
- Ležaljke na grčkim plažama uglavnom se ne plaćaju, kao ni suncobrani. Sok i kafa koštaju oko tri evra i vaša jedina obaveza jeste da nešto popijete dok ležite pored mora. Da ne govorim da su te plaže mnogo uređenije nego one u Crnoj Gori - kaže Luka Petrović.
Marina Tarjević iz agencije „Star" u Čačku kaže za Press da se i u Turskoj ležaljke i suncobrani uglavnom ne plaćaju, a da postoji prećutan sporazum da gost koji ih koristi popije piće.   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.