Čistka u školama u Srbiji! Otkazi za tetkice, domare i drugo nenastavno osoblje, zapošljavaju se psiholozi!

Izvor: BKTV News, 20.Jul.2018, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čistka u školama u Srbiji! Otkazi za tetkice, domare i drugo nenastavno osoblje, zapošljavaju se psiholozi!

Od jeseni deo nenastavnog osoblja posjaće tehnološki višak, a posao će dobiti više stručnih saradnika, pišu Novosti. 

"Novosti" pišu da iz Unije sindikata čak tvrde da bi oko hiljadu radnika održavanja moglo da ostane bez radnog mesta, a reč je o tetkicama, domarima, ložacima i drugom nenastavnom osoblju.

Stevan Jurić iz Unije upozorava da to moze biti opasno, jer će kotlovi za grejanje ostati bez nadzora, a to može biti opasno.

FOTO: >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Tanjug/Zoran Žestić

Istovremeno, ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će u osnovnim i srednjim školama od jeseni raditi 155 psihologa, a u Ministarstvu za Novosit potvrđuju da će povećati broj stručnih saradnika i to zbog jačanja prevencije protiv nasilja, ali i zbog novina koje se uvode, poput karijernog vođenja učenika, ili nacionalno ispitivanja obrazovnih postignuća učenika.

Odomaćila se u školama: Nakon "Lepi grome moj", sada i "Kukavica"! Još jedna Cecina pesma u zbirci zadataka za gimnazijalce!

Kad je reč o tehničkom i pomoćnom osoblju, u Ministarstvu kažu da je njihov broj određen kvadraturom škola, koje su, s obzirom na sve manje dece u školama, u mnogim objektima nesrazmerno velike u odnosu na broj đaka.

U sindikatu ipak očekuju da do početka školske godine bude izmenjen pravilnik u kojem se sada ne mogu uskladiti nova pravila rada s brojem tehnoloških viškova, jer je ova sadašnja, kažu, dobijena ukrštanjem broja učenika i kvadrata.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škole otpuštaju domare, zapošljavaju psihologe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2018, 00:11

Od jeseni deo nenastavnog osoblja postaće tehnološki višak, a posao će dobiti više stručnih saradnika, pišu Novosti...Unija sindikata čak tvrde da bi oko hiljadu radnika održavanja moglo da ostane bez radnog mesta, a reč je o tetkicama, domarima, ložacima i drugom nenastavnom osoblju...Stevan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.