Izvor: RTS, 20.Jun.2021, 10:27

Proslava Dana MUP-a i Dana policije, Vučić: Odužite se svojoj državi jer rezervnu otadžbinu nemamo

Ispred Palate "Srbija" održana je centralna manifestacija u okviru obeležavanja Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova. Predsednik Aleksandar Vučić obratio se okupljenima i najavio povećanje plata policajcima ove i sledeće godine.
Zvucima fanfara ispred Palate "Srbija" počela je centralna manifestacija, na kojoj će 1.337 novih policijskih službenika položiti zakletvu, a više od 2.000 policajaca će biti u stroju.

Manifestaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministri u Vladi.
Uoči početka manifestacije, direktor policije Vladimir Rebić rekao je za RTS da MUP ima tu mogućnost i komfor svake godine u svoje redove "ubrizga svežu krv" za policijske poslove.

"Ti mladi ljudi dolaze sa perfektnim znanjima i dobrim veštinama i kada ih ubacimo u sistem oni vrlo brzo ovladaju policijskim poslom", istakao je Rebić.
Naveo je da će prioriteti policije u narednom periodu biti borba protiv organizovanog kriminala i borba protiv korupcije. Takođe, policija će čuvati stabilnost javnog reda i mira, omogućiti brzo protok građana tokom turističke sezone.
U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, Knez Mihailovom ulicom u subotu su prodefilovali konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica MUP-a. 

Na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu pripadnici MUP-a prikazali su veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su mogli da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.
Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin položio vence u znak sećanja na policajce koji su izgubili život na dužnosti

Izvor: RTS, 20.Jun.2021

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost, zarad mira i bezbednosti Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a. . "Srbija...

Nastavak na RTS...

SVEČANO OBELEŽEN DAN POLCIJE MUP dobio 1.337 novih policajaca, Vučić: "Da budete još žešći u borbi protiv kriminala"

Izvor: Blic, 20.Jun.2021

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, počela je danas u 10.30 sati na platou ispred Palate "Srbija", predavanjem raporta predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.