Izvor: Blic, 16.Jun.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNOGORSKI MITROPOLIT IZVREĐAO SPC I PATRIJARHA Mihailo: "Irinej, siromah, ne zna mnogo. Hram jesu Srbi napravili, ali NAŠIM NOVCEM"

Dan posle Trojičidanskog sabora ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, sa koga je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao vlast u Podgorici da "ne stvaraju razdore i mržnju" i ne usvajaju zakon kojim bi imovina SPC postala državna, oglasio se mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo, koji je o skupu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja rekao da Hram "jesu Srbi napravili, ali, bogumi, našim novcem".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Irinej, siromah, ne zna mnogo" RASPOP MIHAILO ŽESTOKO IZVREĐAO SRBIJU I SPC

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2019

Dan posle Trojičidanskog sabora ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici oglasio se mitropolit nepriznate crnogorske pravoslavne crkve Mihailo...On je o skupu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja rekao da Hram "jesu Srbi napravili, ali, bogumi, našim novcem"...- Pa će i to doći na tapet, da se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Miraš Dedeić: Ako Srbi opet žele Srebrenicu mogu da rade na nekoj drugoj teritoriji, Balkan se oslobodio Srbije

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2019

Takozvani mitropolit, raspop Miraš Dedić i predsednik NVO "Crnogorska pravoslavna crkva" je komentarisao saopštenje patrijarha Irineja, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Govoreći o jučerašnjem skupu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.