Brnabić s predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja

Izvor: RTS, 22.Sep.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić s predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je radni sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, na kojem se upoznala sa dosadašnjim aktivnostima Radne grupe za izradu medijske strategije i radom vladine Koordinacione grupe za saradnju sa medijima i Tima za dijalog.
Predsednik Radne grupe za izradu medijske strategije Dejan Stojanović predstavio je najvažnije aktivnosti ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tela do sada.
Predstavnici medijskih i novinarskih udruženja složili su se da je dosadašnji proces bio inkluzivan i u skladu sa planiranom dinamikom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
U razgovoru o radu Koordinacione grupe i Tima za dijalog, istaknuto je da je pokrenut veliki broj važnih pitanja i tema.
Kako se napominje, iako postoje teme oko kojih ima neslaganja, zaključeno je da je veoma važno što je dijalog započet i da će se razgovori nastaviti.
Formiranje Radne grupe za izradu medijske strategije i Koordinacionog tela za saradnju sa medijima, dogovoreni su na ranijim sastancima sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, koje je inicirala premijerka Brnabić.
Današnjem sastanku prisustvovali su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i savetnica predsednice Vlade za medije i kopredsedavajuća Koordinacione grupe za saradnju sa medijima Jelena Kovačević.
Pored predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.