Brnabić: Ulagaćemo još više u kulturu, film zauzima važno mesto u investicijama

Izvor: BKTV News, 23.Feb.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ulagaćemo još više u kulturu, film zauzima važno mesto u investicijama

Evo šta je rekla premijerka!

Svečanom otvaranju 46. Festa večeras u beogradskom Sava centru prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je tom prilikom naglasila da Vlada ulaže puno u kulturu i da veruje da će se te investicije povećavati u narednih nekoliko godina.

"U 2018. godini smo za tri miliona evra povećali budžet za domaći film u odonosu na 2017. godinu i sada je budžet Filmskog centra Srbije skoro milijardu dinara. Taj budžet je 50 puta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << veći nego pre šest godina. Takođe smo zajedno sa ministarstvom privrede završili da uredba o posticajnim merama za snimanje stranih i domaćih produkcija povećava sa 20 posto povraćaja od ukupnih sredstava na 25 procenata procenata što verujem da će Srbiju učiniti posebnom za snimanje filmova", kazala je Brnabić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.