Izvor: RTS, 05.Feb.2022, 14:33

Biram taj fakultet, seminar koji budućim brucošima treba da olakša izbor

Udruženje "Akademac", u saradnji sa Centrom za edukaciju i razvoj omladine Beograda, organizovalo je seminar za beogradske srednjoškolce pod nazivom "Biram taj fakultet". Na taj način budući brucoši se direktno informišu o upisu. Kako bi im se što bolje predstavio studentski život, biće organizovana još dva seminara, na Zlatibori i Paliću.
Ono što budući brucoši najčešće pitaju jeste kako izgledaju prijemni ispiti, šta je to ispit, šta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolokvijum, a šta smestar.

"Glavni cilj konferencije jeste da pomogne maturantima, odnosno učenicima završnih razreda srednje škole, da ih uputi na to kako fakultet zapravo funkcioniše, koji su benefiti određenih fakulteta, i uopšte u okviru samog ovog projakta želimo da stvorimo jednu zdraviju sredinu za mlade, i zbog ovih okolnosti u kojima se nalazimo, da se vrate druženju, jer je to jako bitno", naglašava član Organizacionog tima "Biram taj fakultet" Nemanja Vukosavljević.
Ovo je prva godina projekta "Biram taj fakultet". Prezentacije drže studenti ili zapolseni na fakultetima.
"Dve godine ove kombinovane ili kako god onlajn nastave koliko god da je bila prilagođena svakako je odnela tu neku povezanost učenika i mladih među sobom i oni što im je potrebno jeste da spoznaju svoj interes. Tako da je ovaj seminar sigurno sada tu da kod njih probudi tu neku zainteresovanost kako bi se sami pokrenuli i osmislili šta je to što žele sa svojom budućnošću. Kod mladih ne vidimo toliku zaintersovanost, zato mislimo da je potrebno da im pružimo više mogućnosti", objašnjava student prorektor Univerziteta u Beogradu Ana Grčić.
Naredni susreti i seminari održaće se na Zlatiboru i Paliću sledećeg vikenda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.