Više od 300 osoba posetilo Kamp zdravlja u Beogradu

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 300 osoba posetilo Kamp zdravlja u Beogradu

Više od 300 građana uradilo je niz besplatnih pregleda ispred Skupštine grada u "Kampu zdravlja". Beograđani su imali priliku da besplatno obave EKG, kardiološke i dijabetološke preglede, urade ultrazvuk štitne žlezde i dobiju potrebne savete.
Čim se otvorio "Kamp zdravlja ", više od 300 građana stiglo je da proveri svoje zdravlje. Za pregled nisu bili potrebni ni knjižica ni uput.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Građani su proverili – krvni pritisak, šećer, uradili EKG, ultrazvuk štitne žlezde, dobili su savete o ishrani i fizičkoj aktivnosti", navodi prof. dr Nebojša Tasić, predsednik Udruženja "Hispa".
Na zajedničkom zadatku bili su italijanski i srpski lekari.
"Pregledali smo veliki broj ljudi, primili smo mnogo zahteva. Sigurna sam da ćemo sledeće godine biti još bolji. Verujem da će  'Kamp zdravlja rasti', zahvaljujući saradnji sa vašim doktorima", navodi prof. dr Ana Marija Kolao, endokrinolog iz Italije.
Karlo Lo Kašo, ambasador Italije u Beogradu, rekao je da je ovo jedan od načina da Italijani pokažu koliko su bliski sa srpkim narodom u različitim oblastima.
Andrija Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, rekao je da se nada da će se tokom godine održati još jedan kamp.
"Nadam se da ćemo i na ovaj način pomoći mnogim ljudima, da uoče da li postoji neki problem u njihovom zdravstvenom stanju", navodi Mladenović.
Kamp zdravlja osnovan je u Italiji, pre desetak godina. Ovo je prvi put da se organizuje van Apeninskog poluostrva – u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Održan prvi "Kampus zdravlja" u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2019

U Beogradu se danas ispred Skupštine Grada održava prvi "Kampus zdravlja", gde građani imaju priliku da besplatno obave preglede krvnog pritiska, srca, ultrazvuka štitne žlezde, itd..."Kampus zdravlja" organizovan je uz pomoć italijanskih lekara, udruženja HISP, Crvenog krsta Srbije, Ministarstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.