Beogradski odbornici usvojili više odluka, Savez za Srbiju uputio poruku

Izvor: RTS, 27.Sep.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski odbornici usvojili više odluka, Savez za Srbiju uputio poruku

Na sednici beogradskog parlamenta doneta je odluka da će se izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava finansirati iz gradskog budžeta, ali i iz kredita Evropske investicione banke.
Ugovor o kreditu za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava biće potpisan u naredne dve nedelje, a odmah zatim bićr raspisan i tender za izvođača radova, odlučili su odbornici Skupštine grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Sada ćemo prvi put sistemski početi da rešavamo problem koji decenijama muči preko 150.000 građana leve obale Dunava i mislim da je to najvažnija stvar kada govorimo o ljudima koji žive tamo", izjavio je predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.
Dodao je da se ove odluke direktno tiču kvaliteta života u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež. 
Skupštinsku odluku za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava za 150 000 žitelja ovih naselja podržali su i odbornici vlasti i dela opozicije u sali.
Grad će uzeti kredit od 35 miliona evra od Evropske investicione banke, na tu sumu dodaće još svojih 13 miliona evra sredstava za izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 88 kilometara. Prva faza izgradnje, kako je najavljeno, počeće na proleće.
Preraspodela dobiti preduzeća 
Na sednici je doneta odluka o preraspodeli neto dobiti javnih komunalnih preduzeća. To znači da će 85 odsto dobiti otići u gradski budžet, a 15 odsto biće izdvojeno za razvoj preduzeća.
"Upravo je doneta odluka da oko četiri i po milijarde dinara bude preusmereno u budžet Grada Beograda i da se zahvaljujući tim sredstvima realizuju projekti koji su od velikog interesa za same Beograđane", kaže Vladimir Orlić, član predsedništva SNS-a.
On dodaje da će se ovim sredstvima finansirati projekti koji uključuju uređenje odgovarajuće infrastrukture i sve one ulice koje se rade danonoćno, uređenje trgova i subvencije koje se tiču vrtića.
Infostan će ubuduće naplaćivati komunalne usluge objedinjeno u svih 17 gradskih opština što bi trebalo da omogući efikasniji sistem naplate i bolju bazu podataka.
Savez za Srbiju poslao poruku pred početak sednice 
Uoči početka sednice, članovi Saveza za Srbiju su na ulazu u zgradu gradskog parlamenta prosuli zemlju i od nje sa vodom napravili blato, šaljući poruku da tako izgleda Beograd zbog radova koje izvodi gradska vlast.
Predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević prokomentarisao je da taj postupak prevazilazi granice dobrog ukusa i da je sramno ako je to jedina politika opozicije da se raduje tuđoj nesreći. Po njegovim rečima, cevi pucaju zato što ih niko nije menjao do sada.
Na sednici je usvojena i odluka da se u istoimenom bulevaru podigne spomenik američkom predsedniku Vudrou Vilsonu, kao simbol srpsko-američkog prijateljstva.
Odbornici su usvojili i predlog o podizanju spomenika pripadnicima vojske i policije koji su učestvovali u borbama na karauli Košare 1999. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.