Belopalančani poslali najviše koverti, od države tri miliona za opštinske projekte

Izvor: RTS, 27.Maj.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belopalančani poslali najviše koverti, od države tri miliona za opštinske projekte

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", čiji je cilj borba protiv sive ekonomije, u kategoriji malih opština, prema izveštaju Pošta Srbije, najveći broj koverti poslale su opštine sa juga zemlje - Blace, Dimitrovgrad i Bela Palanka. Ove opštine dobiće po tri miliona dinara za ulaganje na svojoj teritoriji.
Vredni i savesni Belopalančani, omogućili su da se posle četiri decenije realizuje projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uređenja trga sa spomenikom Septimija Severa i izložbene postavke antičke Remezijane. Od države su dobili 2,4 miliona dinara i uložili još milion i po.

"Očekujemo da u narednih godinu dana završimo sve tri faze uređenja ovog nalazišta. Na ovom mestu je sve što Bela Palanka ima za 2.300 godina postojanja i tu će biti sve pokazano", kaže odbornik Dragan Živković.
Borba protiv sive ekonomije, Belopalančanima je donela nova tri miliona dinara. Uskoro će biti organizovano javno glasanje, a građani će moći da biraju jedan od pet projekata.
U lokalnoj samoupravi ističu da je za mali budžet opštine, ova nagrada izuzetno značajna.
"Svaki dinar koji dođe u naš budžet je dobrodošao. Mi smo spremni da izdvojimo i dodatna sredstva kako bi realizovali projekat u interesu naših građana", kaže predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.
Očekuje se da Belopalančani javno glasaju do 15. juna. Zahvaljujući najvećem broju poslatih koverti oni će dobiti i 15 meseci besplatnog interneta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.