Banjica dobija bulevar sa četiri trake: Asfaltiran deo Bulevara do Trošarine

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 10:37

Banjica dobija bulevar sa četiri trake: Asfaltiran deo Bulevara do Trošarine

Na delu od Bahtijara Vagazbadea i od OŠ "Filip Filipović" do Trošarine, sve vrvi od putara.

Da radovi napreduju, govori jučerašnja slika gradilišta. Rok za završetak proširenja Crnotravske i Save Maškvića je kraj juna, a hoće li biti probijanja roka, rano je prognozirati.

Na kolovoz duž desne trake Bulevara oslobođenja već je stavljen prvi sloj asfalta, a to će biti urađeno i na levoj strani koju su mašine juče dodatno ravnale. Asfaltiran je i deo kolovoza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde će biti kružni tok. I Crnotravska i Save Maškovića postaće bulevar sa četiri trake. Time će žitelji naselja Stepa Stepanović konačno moći da stižu do svojih domova i da idu na posao bez upadanja u velike gužve, prenose Novosti.

Posao proširenja dodeljen je preduzeću "Ras inženjering" iz Beograda, a radovi su počeli krajem decembra 2020. Dužina koja je obuhvaćena radovima jeste 850 metara.

Ugovoreni posao obuhvata i zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujući kanalizaciju, vodovod i elektrovodove, dok će u Crnotravskoj ulici neimari rekonstruisati trolejbusku kontaktnu mrežu. Planirano je i postavljanje optičke mreže i instalacija za video-nadzor i upravljanje saobraćajem, zajedno sa novim sistemom adaptivne signalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.