Bačević: Nisam izdajnik, nemam nijednu mrlju u karijeri

Izvor: BKTV News, 28.Nov.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačević: Nisam izdajnik, nemam nijednu mrlju u karijeri

Nisam izdajnik i ne prihvatam da budem žrtva medijskih spekulacija, izjavio je danas ministar rudarstva i prostornog planiranja Milan Baćević. ”Doći će vreme da “Blic” kaže po čijim instrukcijama radi”, rekao je Bačević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i naglasio da ni sa kim u Vladi nije u sukobu.

- U kakvoj sam izdaji uhvaćen? U kakvoj sam izdaji učestvovao? Da li je izdaja što sam pomogao Srbiji da dodje do projekta koji predstavlja razvojnu šansu”, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rekao je Bačević i dodao da ni sa kim u Vladi Srbije nije u sukobu. On je rekao da se, kada je potpisan ugovor o izgradnji Južnog toka kroz Srbiju i kada su započeti radovi, u medijima prešlo na kritiku traganja za niklom što je, kako je ocenio, takodje dobra razvojna šansa za Srbiju – rekao je Bačević na konferenciji koja je u toku.
Da podsetimo, Zorana Mihajlović je nedavno rekla da smo kao država “zaboravili da kontrolišemo rade li naši zvaničnici u interesu države, i da jedan član Vlade na javnim skupovima van zemlje govori suprotno od zvanične državne politike”.
Ministar je rekao da nije tačno da je izjavio da su nikl i voda podjednako štetni za okolinu, već da je kazao da su procesi istraživanja i metodologija slični.
“Ako treba da budem žrtva zbog Južnog toka u Srbiji, to prihvatam. Ali, ne prihvatam da budem žrtva neostvarenih novinara koji čak i ne potpišu svoj tekst”, rekao je on.
Ministar se osvrnuo i na današnji tekst “”Zaustavite Bačevića dok nas nije potrovao”.
- Demantujem sve što ste napisali o meni. Sve je to laž. Ništa od toga što ste napisali ja nisam izgovorio”, rekao je Bačević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
Dodao je i da su izjave sagovornika u članku “Blica” o niklu falsifikovane.
Ministar je rekao da ima puno razloga da tuži novinare koji su napisali taj članak, ali da to neće uraditi jer kao političar ima obavezu da bude tolerantniji. Najavio je da će se obratiti novinarskom Sudu časti.
Izvor: Blic
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.