Novo prinudno sletanje

Izvor: RTS, 19.Jan.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo prinudno sletanje

Avion kompanije "Austrian erlajnz" na liniji Beograd – Beč prinudno sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla" zbog indikacije o požaru. Putnici evakuisani. Nema povređenih.

Prilikom poletanja aviona kompanije "Austrian erlajnz" za Beč sa beogradskog areodroma "Nikola Tesla", piloti u avionu zbog indikacije o požaru, zaustavili su letelicu i evakuisali putnike.

Odmah po startovanju motora, a veoma blizu aerodromske zgrade, pilot je primetio dim na spoljnjem delu trupa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i tom prilikom putnike je zamolio da pristupe proceduri hitno napuštanja aviona u takvim situacijama.

Reagovala je aerodromska služba obezbeđenja, a vatrogasna kola su bila u pripravnosti.

U avionu nije bilo panike, a da bi se izvršila evakuacija spušteni su takozvani tobogani od vrata ka zemlji preko kojih su putnici, u roku od 20-ak minuta, bez posledica napustili avion. 

"Iz bezbednosnih razloga naš pilot je odlučio da evakuiše putnike odmah. Svi putnici su dobrog zdravstvenog stanja. Avion će biti detaljno pregledan da bi se ispitao ovaj incident", rekla je Violeta Popović iz "Austrian erlajnz".

Deo putnika koji su leteli samo do Beča odleteo je u 16.50 časova redovnom linijom JAT-a, dok će putnicima koji nastavljaju ka daljim mestima biti obezbeđeni letovi drugih aviokompanija.

U avionu je bilo 83 putnika i pet članova posade.

Avion "foker 100" spada u red pouzdanih letelica, a njegovi motori nalaze se veoma blizu trupa aviona i putničke kabine.

Neki od pilota JAT-a kažu da je to možda i bio povod da se pilot odluči za ovako brzu i efikasnu evakuaciju, pošto je rizik u slučaju požara motora veliki.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo prinudno sletanje nad Beogradom

Izvor: Mondo, 19.Jan.2010

Nakon što su u decembru za pet dana tri aviona prinudno sletela na aerodrom "Nikola Tesla" jer je putnicima pozlilo i nakon što su se nad Beogradom umalo sudarili avioni "El Al" i letelice "Er Fransa", danas je avion "Austrian erlajnza" prinudnio sleteo na beogradski aerodrom zbog problema sa motorima.

Nastavak na Mondo...

Novo prinudno sletanje na beogradski aerodrom

Izvor: SrbijaNet.rs, 19.Jan.2010

Avion "Austrian erlajnza" prinudno je sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 15.30 časova zbog "indikacija da su oba motora zapaljena". Putnici su odmah evakuisani uz pomoć vazdušnih jastuka, prenosi RTS.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Problemi pri poletanju aviona za Beč

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jan.2010

BEOGRAD, 19. januara 2010. (Beta) - Avion Austrian erlajnza na liniji Beograd-Beč u utorak nije poleteo sa aerodroma Nikola Tesla pošto je posle rulanja po pisti kapetan aviona primio indikaciju o požaru. Kako prenosi Radio-televizija Srbije, avion je započeo vožnju po pisti ali je rulanje trajalo...

Nastavak na NaDlanu.com...

Kvar na avionu na liniji Beograd-Beč

Izvor: Blic, 19.Jan.2010

Avion "Austrian erlajnza" na liniji Beograd-Beč danas nije poleteo sa aerodroma "Nikola Tesla" pošto je posle rulanja po pisti kapetan aviona primio indikaciju o požaru...Kako prenosi RTS, avion je oko 15.30 krenuo da poleti, a rulanje po pisti trajalo je samo nekoliko minuta kada je letelica zaustavljena...

Nastavak na Blic...

Prinudno prizemljenje na liniji Beograd-Beč

Izvor: Danas, 20.Jan.2010, 00:55

Zbog mogućnosti požara u avionu, letelica „Austrian erlajnza“ na liniji Beograd-Beč juče je ubrzo nakon poletanja prinudno sletela na surčinski aerodrom. Putnici su odmah evakuisani, a povređenih nije bilo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.