Ambasada SAD donirala opremu MUP-u i Upravi carina

Izvor: RTS, 26.Mar.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD donirala opremu MUP-u i Upravi carina

Američka ambasada u Beogradu donirala je MUP-u Srbije i Upravi carina oremu vrednu 1,2 miliona dolara.
Stefanović je rekao da će ova oprema i vozila omogućiti da jedinice MUP-a budu efikasnije i dodao da se kroz saradnju i rad sa SAD podižu kapaciteti za sprečavanje organizovanog kriminala, terorizma, narkotrafikinga...

Kako je naveo, jedan deo donirane opreme nije prikazan jer ih već koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kriminalistička policija.
Dodao je da se saradnja sa SAD ogleda i u velikom broju treninga koji su zajedno održali pripadnici MUP-a Srbije sa američkim kolegama.
"Oprema koju smo danas prikazali predstavlja značajan faktor da efikasnost i granične policije i kriminalističke, bude veća", kazao je Stefanović.
Skot je naveo da SAD kroz razne programe obezbeđuju Srbiji tehničku pomoć, i istakao da policije dve zemlje imaju dobru saradnju u borbi protiv narkotrafikinga, organizovanog kriminala, terorizma...
Kako je naveo, Ambasada SAD je od 2006. godine do danas poklonila MUP-u 12 miliona dolara, jedan deo kroz opremu, a jedan deo kroz obuke.
"Danas donirana oprema ojačaće Srbiju u borbi protiv šverca oružja, droge, do otkrivanja tajnih laboratorija, trgovine ljudima, terorizma...", rekao je Skot.
Tomić je naveo da saradnja Uprave carina sa SAD traje od 2005. godine, i da je u okviru te saradnje carina dobila tehničku i IT opremu, vozila, a vršene su i obuke.
"Sve to nam pomaže u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca narkoticima", kazao je Tomić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.