Akcija Sat za našu planetu

Izvor: RTS, 24.Mar.2018, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Sat za našu planetu"

Najveća globalna akcija za zaštitu prirode "Sat za našu planetu" održana je deseti jubilarni put u Srbiji pod sloganom "Poveži se sa planetom".
Svetskoj organizaciji za prirodu pridružilo se oko 200 partnera - gradova, opština, javnih ustanova, škola, vrtića, kompanija i organizacija.

Simboličnim isključivanjem svetla sat vremena, od 20.30 do 21.30, širom sveta poslata je poruka da svi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajedno moramo pronaći rešenje za održivu budućnost.
U Sidneju je u mraku bila Sidnejska opera, u Nju Delhiju su bila pogašena svetla na višim zgradama, dok su u Kuala Lumpuru u mraku bile kule Petronas, prenosi AP.
U Parizu je Ajfelov toranj bio u mraku, u Londonu Tauer Bridž, Big Ben, Pikadili cirkus i druge znamenosti.
Sat vremena bez svetla ostala je i Brandenburška kapija u Berlinu, Edinburški zamak u Škotskoj, kao i crkva Sv. Vasilija u Moskvi.
Gradonačelnica Pariza An Idalgo rekla je da je u francuskoj prestonici 300 zgrada bilo u mraku i da je time poslata "univerzalna poruka". 
Akcija je započela u Sidneju 2007. godine da bi danas u njoj učestvovalo više od 180 zemalja, a pridružilo joj se desetine miliona ljudi.
Ovogodišnja akcija se odvija pod sloganom "Poveži se sa planetom" i ima za cilj da skrene pažnju na smanjenje biodiverziteta, odnosno raznolikosti živog sveta na Zemlji.
Akcijom, kojom se simbolično isključuju svetla na sat vremena, od 20.30 do 21.30, ukazuje se na neophodnost očuvanja planete i apeluje se na međunarodno jedinstvo u borbi protiv klimatskih promena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana akcija "Sat za našu planetu", gašena svetla u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 24.Mar.2018

Najveća globalna akcija za zaštitu prirode "Sat za našu planetu" održana je deseti jubilarni put u Srbiji pod sloganom "Poveži se s planetom"..."Sat za našu planetu“ po 11. put održava se u svetu, sa preko 7000 gradova iz skoro 200 zemalja, a prvi put je održan 2007. godine u Sidneju. Isključivanjem...

Nastavak na N1 televizija...

SAT BEZ SVETLA ZA SPAS PLANETE Gradovi širom sveta u mraku u ekološkoj akciji, priključila se i Srbija (FOTO)

Izvor: Blic, 25.Mar.2018, 02:01

"Sat za našu planetu", najveća globalna akcija za zaštitu prirode, održana je u gradovima širom sveta pod sloganom "Poveži se sa planetom". Simboličnim isključivanjem svetla sat vremena, od 20.30 do 21.30, širom sveta poslata je poruka da svi zajedno moramo pronaći rešenje za održivu budućnost....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.