Aerodrom Morava dobio identifikacioni kod

Izvor: RTS, 17.Nov.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom "Morava" dobio identifikacioni kod

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA) zvanično je dodelilo Aerodromu "Morava" identifikator lokacije sa tri slova – KVO, piše portal Ex-YU aviation.
Na sajtu Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, na spisku aerodroma sa sertifikatom i dalje su samo aerodromi u Nišu i Beogradu, a "Morava" je na spisku aerodroma sa dozvolom za korišćenje.

U četvrtak, 21. novembra, u 10.00 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << završava se tender koji je Vlada Srbije raspisala za izbor avio-prevoznika sa aerodroma "Morava".
U tenderskoj dokumentaciji navodi se da ponuđač mora imati najmanje jedan avion sa sedištem u Srbiji, kapaciteta najmanje 70 putnika i još jedan pomoćni avion, koji je takođe stacioniran u Srbiji.
Od prve nedelje decembra ove godine, izabrani prevoznik tri puta nedeljno leteće za Beč, a od 10. marta 2020. do 15. oktobra 2020. godine tri puta nedeljno i do Soluna.
Te linije proglašene su za linije od javnog interesa u vazdušnom saobraćaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AERODROM U KRALJEVU NA MEĐUNARODNOJ MAPI "Morava" dobila kod

Izvor: Blic, 17.Nov.2019

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA) zvanično je dodelilo Aerodromu "Morava" u Kraljevu identifikator lokacije sa tri slova – KVO, piše portal Ex YU aviation.

Nastavak na Blic...

Aerodrom "Morava" dobio identifikacioni kod - KVO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2019

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) zvanično je dodelila Aerodromu "Morava" identifikacioni kod KVO, prenosi portal Ex-Yu aviation...Ova tri slova predstavljaju identifikator lokacije aerodroma...Na sajtu Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, na spisku aerodroma sa sertifikatom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.