Oproštaj od Milene Dravić: Filmska diva sahranjena posed supruga Dragana Nikolića

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštaj od Milene Dravić: Filmska diva sahranjena posed supruga Dragana Nikolića

Dive srpske i jugoslovenske kinematografije Milene Dravić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog voljenog supruga, glumca Dragana Nikolića Gage.

"Igrala je već 100, 200, 300 puta. Voli ona i kameru i kamera voli nju. Voli je i svetlo i kostim i šminka. Vole je scenaristi, pisci, ljudi svih struka. Ugledni stranci i avijatičari. Vole je naročito Rusi, Francuzi, Amerikanci i Srbi. I ostali najvažniji narodi. Naročito po kišnom vremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vole je milicioneri, apotekari, prodavci čarapa, ugostitelji i moleri. Finansijeri kada nude male honorare, vrlo se stide. Pojavi se glup reditelj i blesav producent, a ona pređe preko toga, započeo je glumac Voja Brajović govor, pa nastavio:

FOTO: Fonet

"Nije bilo toga da se njena igra ne zalepi za svakoga. Takva je situacija. Pronose se vesti da je jedna četa vojnika u prvomajskoj paradi pala u nesvest kada su je videli. Takva je situacija. A sada je nema. Velika je to nezgodacija. Vreme je ludo, Milena se zove, to jedinstveno čudo", dodao je Brajović.

FOTO: Fonet

FOTO: Fonet

Mnogobrojne kolege i prijatelji okupili su se kako bi divu srpskog i jugoslovenskog glumišta ispratili zauvek na večni počinak. Anica Dobra, Petar Benčina, Voja Brajović, Boda Ninković, Andrija Milošević, Vojin Ćetković, Vuk Kostić, Andrija Kuzmanović odali su počast jednoj od naših najboljih glumica.

FOTO: FonetFOTO: Fonet

FOTO: Fonet

FOTO: Fonet

FOTO: Fonet

FOTO: Fonet

FOTO: Fonet

Kraj Mileninog kovčega, pored brata Radeta i bratanice Verice, stajali su mladi glumci Petar Benčina koji je i nosio krst, Ivan Mihajlović, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Slaven Došlo, Milan Marić i Miloš Timotijević, koji su nosili kovčeg.

Prethodno je u Zvezdara teatru održana komemoracija na kojoj su se uz pesmu "Milena", dugi aplauz i suze, prijatelji i kolege oprostili od legendarne glumice.

Preminula je 14. oktobra u 79. godini u Beogradu, posle teške bolesti.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Oproštaj od Milene Dravić: Filmska diva sahranjena pored supruga Dragana Nikolića

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2018

Dive srpske i jugoslovenske kinematografije Milene Dravić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog voljenog supruga, glumca Dragana Nikolića Gage..."Igrala je već 100, 200, 300 puta. Voli ona i kameru i kamera voli nju. Voli je i svetlo i kostim i šminka. Vole je...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.