Bane Jovanović: Svojevremeno sam vozio Bulatovića da vidi Tomu Nikolića

Izvor: JužneVesti.com, 19.Nov.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bane Jovanović: Svojevremeno sam vozio Bulatovića da vidi Tomu Nikolića

Kada je 2011. godine, tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić odlučio da štrajkom glađu dođe do raspisivanja izbora, niški odbornik Branislav Jovanović je tada kao gradski funkcioner, kako kaže, kolima je vozio sadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića i odbornika SNS Dragana Đorđevića da ga posete. Priče o ranijem druženju funkcionera i opozicije potvrdio je i Đorđević rekavši >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da je i on službenim kolima vozio razne funkcionere, ali da tog druženja više nema.

U toku diskusije o nadzornim odborima niških ustanova, koja je pojačala razlike između vladajuće većine i opozicije u niškom parlamentu, Jovanović je rekao da je do Nikolićeve postelje, u kojoj je ležao “na aparatima i stiroporu”, odveo je naprednjake iz Niša, koji su tada bili u opoziciji, čime je, dodaje, “ispao čovek”.

Ja sam vas vozio kolima, iako sam imao službena posla, da odete da obiđete bolesnog čoveka, koji je bio na aparatima i stiroporu, ali sam pokazao ljudskost, za razliku od vas koji nam ne date jednog člana nadzornog odbora - kaže Jovanović.

Đorđević je to potvrdio, uz opasku da je i on “državnim kolima prevozio pripadnike opozicije”. Vozikanje o trošku građana, Đorđević je pokušao da opravda “druženjem”.

Da kažem pošto je Bane pomenuo da je vozio Darka i mene, jeste i ja sam vozio njih i još neke poslanike sa državnim kolima kojima sam raspolagao tad i družili smo se. Bilo je dobro za Niš. Nažalost, toga više nema - rekao je Đorđević.

Pre 2012. godine, kada je SNS došao na vlast, Jovanović je bio visoki funkcioner URS i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, a Đorđević je bio funkcioner Fudbalskog saveza Srbije.

Na sednici niškog Parlamenta se vodila rasprava oko članova nadzornih odbora niških javnih ustanova, u kojima nema članova opozicije. Pored toga, gradonačelnik Niša Darko Bulatović u raspravi o rebalansu budžeta koji "pumpa" još 70 miliona dinara u javno komunalno preduzeće Gorica tvrdio je da su javne finansije stabilne, opozicija je odgovorila da je budžet rasipnički i potrošački.

Gorica ponovo dobija novac iz gradske kase, ali za loše stanje u ovom preduzeću Bulatović ne krivi rukovodstvo preduzeća, već Grad koji u prošlosti nije ispunjavao svoje obaveze.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić,   Tomislav Nikolić,   Štrajk

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.