I velikani pod velom zaborava

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2018, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I velikani pod velom zaborava

Samo za poslednje dve do tri godine napustile su nas brojne glumačke legende. I dok se prvih dana i meseci često spominju, kako vreme prolazi velikani, nažalost, bivaju zaboravljeni. Tako se pre neki dan na dvogodišnjem pomenu od smrti Dragana - Gage Nikolića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pojavila šačica ljudi.

Iako bolesna, njegova supruga Milena Dravić je došla na njegov grob, položila je bele ruže i zapalila sveću.

- Samo ja znam kako mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je bez mog Gage - rekla je nedavno Milena koja svoju bol nosi dostojanstveno, jer ne želi da je bilo ko sažaljeva.

Od kolega bili su samo Goran Sultanović i reditelj Božidar Nikolić. Mnogi glumci s kojima je Gaga godinama radio tvrde da ga se često sete, spominju ga, ali malo ko od njih ima vremena da ode do njegovog groba.

Ništa bolje nije bilo ni prošle godine na godišnjem pomenu Bati Živojinoviću kada se osim članova njegove porodice na groblju pojavio Radoš Bajić i nekoliko Batinih prijatelja iz Socijalističke partije Srbije.

Ali ga zato Kinezi nisu zaboravili, pa je njegovu večnu kuću posetila delegacija kinske ambasade u Beogradu.

I nisu Gaga i Bata jedini. U večitoj žurbi i svakodnevnim obavezama zaborav uzima svoj danak. Malo ko danas pominje Boru Todorovića ili njegovu sestru legendarnu Miru Stupicu, da ne pominjemo velikane poput Pavla Vuisića, Zorana Radmilovića ili Bate Stojkovića koji su premunuli pre dvadeset i više godina.

Radnici na Novom groblju kažu da porodičnu grobnicu u kojoj je sahranjen Vuisić retko ko posećuje, nema cveća, niti sveća, tek po neko zaluta i tek kada se nađe ispred belog, mermernog spomenika shvati da baš tu počiva jedan od glumačkih velikana.

Ako je za utehu, svi oni su svojim ulogama odavno sebi obezbedili mesto u večnosti, mada ne bi bilo zgoreg ni setiti ih se bar kada su godišnjice smrti u pitanju.

Sredinom juna biće obeležno dve godine od smrti Milorada Mandića Mande koji je preminuo od posledica srčanog udara na pozorišnoj sceni.

Na prošlogodišnjem pomenu okupio se veliki broj njegovih kolega: Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Radoš Bajić, Ceca Bojković, Anica Dobra, Olga Odanović, Dragan Bjelogrlić, Branka Pujić, Dragan Petrović Pele, Jelisaveta Orašanin, Nenad Okanović, Ivan Bosiljčić i mnogi drugi.

- Ovde smo danas da bismo sačuvali od zaborava našeg dragog Mandu. Mi smo se od njega fizički oprostili, ali je on i dalje s nama. Mnogo smo bili vezani za njega, a posebno mi klasići. Proći će godine, ali mi ćemo do kraja naših života čuvati sećanje na prijatelja svih nas - kazao je tada Boda Ninković.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rade Šerbedžija na svoj način odao pomen Draganu Nikoliću

Izvor: Blic, 14.Mar.2018

Kada se 11. marta navršilo dve godine od kako je sa ovog sveta otišao Dragan Gaga Nikolić, legenda našeg glumišta, kako i priliči, dat mu je pomen. Njegova supruga, a naša velika glumica Milena Dravić, položila je cveće na grobno mu mesto u Aleji velikana, okupili su se prijatelji, mediji su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.