Izvor: Radio 021, 01.Dec.2020, 17:56

Bjelogrlić: Seka Sablić je ponos, a Atlagić iz SNS sramota ove nacije

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić stao je u odbranu koleginice Seke Sablić i osudio ponašanje poslanika Marka Atlagića iz SNS u Skupštini Srbije, kada je glumicu tokom svog izlaganja optužio da nije patriota, a sve zbog njenog intervjua za nedeljnik "NIN".

"U svakoj naciji, državi, u svakom društvu, postoje mediokriteti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i postoje slobodoumni, talentovani i izuzetni ljudi. Države se razlikuju, između ostalog, i u afirmaciji jednih u odnosu na druge", izjavio je Bjelogrlić za dnevni list Danas.

Dodao je i da "uređene i srećne države neguju i čuvaju svoje vredne i izuzetne ljude, kao svojevrsni putokaz napretku svoje zajednice".

"Druge države, u koje nažalost spada i naša, upravo uz pomoć mediokriteta i moralnih i ljudskih ništavila pokušavaju da kreiraju društvo u kojem će poslušnici, kukavice i nezainteresovani nadjačati ljude sa intergritetom. Tako se pravi idealan teren za dugogodišnje vladanje. Ništa novo. Oproban metod, toliko puta viđen u istoriji čovečanstva", izjavio je Bjelogrlić.

Bjelogrlić je takođe rekao da je siguran u to da je velika većina nacije ponosna na umetnicu kakva je Seka Sablić.

"Siguran sam da je velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sablić, i da se stidi ljudi poput Atlagića. Problem je što ne zna kako da to kaže i pokaže. Kako da se tome usprotivi", ocenio je.

Udruženje dramskih umetnika Srbije ocenilo je u ponedeljak da napadi na glumicu Jelisavetu Seku Sablić u Skupštini Srbije predstavljaju nedoličan i nepatriotski čin, kao i da je to napad na slobodu izražavanja. Oni su u saopštenju naveli da je napad na Seku Sablić napad na Ustav Srbije.

Poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić kritikovao je glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za "NIN", gde je između ostalog, izjavila da je "otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme".

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.