Izvor: Luftika.rs, 16.Nov.2019, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelogrlić: Jugoslavija je bila najveća srpska greška, ali ja sam ponosan na nju

Dragan Bjelogrlić gostovao je u emisiji “Ognjene zemlje” gde je razgovarao o mnogim zanimljivim temama. Između ostalog, bilo je i reči o Jugoslaviji i kako gleda na tu ideju danas.
Mnogi ga smatraju srpskim Robertom Redfordom, važi za jednog od najkvalitetnijih i najboljih glumaca jugoslovenske i srpske kinematografije, prenosi Buka.
Dragan Bjelogrlić je glumac, producent, scenarista i reditelj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ali i osoba koja nema dlake na jeziku i otvoreno priča o politici, uvjerenjima, drugim društvenim temama.
Bjelogrlić je tokom razgovora za emisiju „Ognjena zemlja“ govorio o Jugoslaviji, samoj ideji i šta je ona donela na Balkanu.
“Istorija je pokazala da je to verovatno bila jedna od najvećih grešaka srpskog naroda, ali ja sam ponosan na to. Osećam da su u ovom narodu postojali ljudi koji su videli dalje. Koji su znali da smo svi mi ovde toliko mali da nikad ne možemo odigrati neku bitnu ulogu u svetskim okvirima i da nešto možemo jedino ako napravimo tu Jugoslaviju, jer mi smo svi isti narod…”, rekao je Bjelogrlić.
Bjelogrlić: Mislim da niko ne zna kuda idemo, ja mogu samo da slutim, a te slutnje me plaše

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.