Saopštenje Filmskog centra Srbije povodom izjave Bjelogrlića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje Filmskog centra Srbije povodom izjave Bjelogrlića

Filmski centar Srbije, povodom izjave Dragana Bjelogrlića, uputio je saopštenje medijima, koje prenosimo u celosti.

"Povodom izjave Dragana Bjelogrlića da optužbe za korupciju koje je na njegov račun uputio reditelj Predrag Antonijević imaju veze s nekakvom „smenom“ UO FCS koju je inicirala Grupacija za kinematografiju, podsećamo gospodina Bjelogrlića i javnost da UO FCS postavlja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razrešava Vlada Srbije, a ne bilo kakva udruženja, te da su u njemu nagrađeni filmski kritičari, istoričari filma i filmski radnici koji su vrlo kompetentni u svom radu, o čemu svedoče i rezultati FCS. Pomenute afere i optužbe se rešavaju pred pravosudnim organima, a ne tako što se u njih uvlače drugi, naročito ne institucije kulture od nacionalnog značaja. Filmski centar Srbije se mukotrpno bori da transparentno radi i da bude otvoren za sve umetnike, a ne samo za pojedinačne lobističke grupe, i biće u tome istrajan. Ocenu da li je u tome i uspešan može dati samo Vlada Srbije. Svoj kredibilitet sačuvaćemo, između ostalog, i tako što nećemo dozvoliti da budemo deo ličnih afera i poslovnih interesa", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FCS: Bjelogrlić afere da rešava pred pravosudnim organima, a ne da u njih uvlači druge

Izvor: Danas, 13.Jan.2020

Iz Filmskog centra Srbije uputili su saopštenje Draganu Bjelogrliću i javnost da objasne da njihov upravni odbor postavlja i razrešava Vlada Srbije, a ne bilo kakva udruženja, te da su u njemu nagrađeni filmski kritičari, istoričari filma i filmski radnici koji su vrlo kompetentni u svom radu,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.