Većina senatora podržala Ejmi Koni Beret, izvestan njen izbor za sudiju Vrhovnog suda SAD

Izvor: Beta, 25.Okt.2020, 20:38

Većina senatora podržala Ejmi Koni Beret, izvestan njen izbor za sudiju Vrhovnog suda SAD

Gotovo svi senatori republikanaca danas su dali podršku Ejmi Koni Beret da bude nova sudija Vrhovnog suda SAD, posle čega se sutrašnje izjašnjavanje o njenom izboru ne dovodi u pitanje.Za nastavak procesa nominacije Beret glasao je 51 senator, a protiv je bilo 48 članova gornjeg doma Kongresa SAD, navodi Asošiejted pres.Protiv konzervativne sudije Beret, koju je predložio američki predsednik Donald Tramp, glasali su senatori demokrata. Oni su želeli da oduže raspravu, pošto tvrde da novog sudiju Vrhovnog suda treba da predloži pobednik predsedničkih izbora 3. novembra.Svega devet dana pre predsedničkih izbora, republikancima se žuri da Beret bude izabrana u Vrhovni sud koji ima devet sudija čija je funkcija doživotna.Izborom Ejmi Koni Beret, za mesto upražnjeno posle smrti Rut Bejder Ginzberg, ikone liberala, konzervativci bi u Vrhovnom sudu imali većinu od šest prema tri u odnosu na liberale.Na taj način bi konzervativna većina bila zagarantovana u narednim godinama.To otvara vrata potencijalnoj novoj eri presuda u vezi sa abortusom, istopolnim brakovima i zdravstvenom zaštitom, navodi AP.Beret, 48-godišnja katolkinja čvrstih konzervativnih uverenja, 15 godina je predavala pravo na Univerzitetu Notr Dam, jednom od najpoznatijih katoličkih univerziteta u SAD.Tramp ju je 2017. godine postavio za sudiju Apelacionog suda, za područje saveznih država Ilinois, Indijana ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvestan izbor Ejmi Koni Beret za sudiju Vrhovnog suda SAD

Izvor: Danas, 25.Okt.2020

Gotovo svi senatori republikanaca danas su dali podršku Ejmi Koni Beret da bude nova sudija Vrhovnog suda SAD, posle čega se sutrašnje izjašnjavanje o njenom izboru ne dovodi u pitanje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.