Trump na povijesnom susretu s Kimom: Imali smo fantastičan sastanak

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2018, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump na povijesnom susretu s Kimom: Imali smo fantastičan sastanak

SINGAPUR - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Trump rukovali su se i oprezno nasmiješili kada su se u utorak susreli na povijesnom summitu u Singapuru.

Prvi je to susret jednog aktualnog američkog predsjednika s vođom Sjeverne Koreje.

Nakon ručka Trump je kratko rekao novinarima:

"Imali smo fantastičan sastanak, bolji nego što je itko mogao očekivati! Velik napredak - stvarno vrlo pozitivno. Sada idemo potpisati >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sporazum, kasnije ćete čuti više detalja".

Na početku sastanka Kim je kazao kako je jasno da pred njima nije lak put.

"Naravno da postoje izazovi, ali ja sam spreman učiniti ovo", kazao je Kim Trumpu na početku sastanka. "Mnogi će gledati na ovo kao na neku vrstu fantazije... kao iz filmova znanstvene fantastike", dodao je Kim.

Uz Kima na sastanku s američkom delegacijom su i neki od njegovih najbližih suradnika: savjetnik Kim Yong Choi, koji je osobno uručio Kimovo pismo Trumpu u Bijeloj kući početkom lipnja, kada je izgledalo da je summit propao.

U delegaciji je i Ri Yong Ho, sjevernokorejski ministar vanjskih poslova, kao i Ri Su Yong, potpredsjednik Središnjeg komiteta Radničke partije Sjeverne Koreje. Na sastanku nije Kimova sestra Kim Yo Jong.

"Drago mi je što vas vidim gospodine predsjedniče", rekao je Kim široko se nasmiješivši kada mu je američki predsjednik pokazao uzdignut palac. Trump je rekao kako je siguran da će njihov odnos biti "sjajan".

"Doista se izvrsno osjećam", rekao je Trump.

"Ovo će biti sjajan susret i mislim da ćemo polučiti golem uspjeh. Mislim da će biti pravi uspjeh i da će naš odnos biti sjajan, u to ne sumnjam".

Foto: Reuters
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Trump: Idemo prema punoj denuklearizaciji

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2018

SINGAPUR - Američki predsjednik Donald Trump i sjevernkorejski čelnik Kim Jong Un nakon razgovora u Singapuru potpisali su deklaraciju. .."Mir je vrijedan truda", rekao je Trump u obraćanju javnosti, po završetku povijesnog summita..."Ima potencijala da Sjeverna Koreja bude sjano mjesto izmđu Južne...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.