Trgovinski pregovori: SAD samo žele da sve bude fer

Izvor: B92, 04.Dec.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinski pregovori: "SAD samo žele da sve bude fer"

London -- Američki predsednik Donald Tramp i nemačka kancelarka Angela Merkel nisu pokazali nikakvu napetost prilikom susreta na margini samita vođa zemalja NATO-a.

Oboje su izrazili optimizam oko trgovinskih pregovora između SAD i Evropske unije.

Merkelova je rekla da postoji dobra osnova za nastavak trgovinskih pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zato što je novi tim vođa EU preuzeo dužnost.

Tramp je rekao da je trgovinski sporazum sa EU jedan od "težih sporazuma" za SAD, ali da su planirani sastanci i da veruje da će da bude usaglašeno nešto što će biti dobro za sve.

Tramp je rekao da SAD samo žele da stvari budu "fer". On je ipak nastavio da kritikuje Nemačku zato što ne povećava svoju potrošnju za vojsku na dva odsto BDP-a, što je cilj koji su zacrtale sve članica NATO-a do 2024. godine.

Merkelova je rekla da će nemačka potrošnja za odbranu porasti na 1,4 odsto BDP-a iduće godine i da će dostići dva odsto početkom 2030. godine.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.