Trampova kuća na prodaju: Neka je kupi predsednik da je ne prodajemo stalno FOTO

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampova kuća na prodaju: "Neka je kupi predsednik da je ne prodajemo stalno" FOTO

Nakon što je predsednik Amerike Donald Tramp rešio da promeni adresu i umesto Njujorka u dokumenta upiše Floridu, ponovo je oglašena prodaja njegove petosobne kuće u kojoj je proveo detinjstvo.

Kuća je menjala vlasnike nekoliko puta od kada ju je četrdesetih godina prošlog veka sagradio presednikov otac, Fred Tramp.

Porodica je živela tu desetak godina, a sam predsednik tu je proveo prve četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine života. Pre nego što se uselio u klasični enterijer Bele kuće, 45. predsednik Amerike Donald Tramp uživao je u modernom dizajnu Tramp Tauera, a prve korake u životu pravio je u kući neotudorskog stila u Njujorku.

Kuća se nalazi u Kvinsu, a Trampov otac Fred Tramp bio je poznati njujorški graditelj. Neki od kompleksa na kojima je radio mogu da se vide i danas u Njujorku, a ni njegov dom nije bio izuzetak.

"Živeli su u kući do 1950. godine i kada su je prodali, preselili su se u drugu kuću, koja je blizu", rekla je Miša Hagani, direktor kompanije za nekretnine "Paramount realty USA".

Sada se kuća ponovo prodaje. Krajem 2016. godine Haganijeva agencija za nekretnine prodala ju je za million i 400 hiljada dolara i zatim preprodala za tri meseca za preko 2 miliona.

Kuća je ponovo bila u oglasima u februaru, ovog puta za tri miliona, ali nije našla kupca.

"Voleo bih da je kupi predsednik Tramp, čisto da prestanemo da je stalno prodajemo", ističe Hagani. Sadašnji vlasnik kuće želi da ostane anoniman, ali veruje se da ona ili on nemaju nikakve veze sa predsednikom.

Kuća je pre dve godine čak i bila iznajmljivana na "Airbnb" za 725 dolara na dan. Pored interesantne istorije, gosti su ipak pisali da se vidi da je kuća stara i da ima kvarova na vodovodnim cevima.

Neki lokalci, ipak, znaju istinu o kući i šta bi mogla da znači.

"Nadam se da sve razlike mogu da se ostave po strani. Činjenica je da je on sad predsednik i ulazi u istoriju kao i svaki drugi predsednik, tako da treba da se vodi briga o toj kući", smatra bibliotekarka Barbara Pedok.

Ni u poslednjem pokušaju, polovinom novembra, kuća nije prodata. Novog vlasnika i dalje čeka 5 soba, terasa, kamin i ogromna biblioteka sa govorima predsednika Trampa i porodičnim fotografijama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.