Trampa mnogo muči Tajmov izbor za ličnost godine: 2 razloga zbog kojih će izludeti

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampa mnogo muči Tajmov izbor za ličnost godine: 2 razloga zbog kojih će izludeti

Donald Tramp ima dvojak odnos prema Tajmovom izboru ličnosti godine, a na sve to posebno bi moglo da mu zasmeta to što je ovogodišnji izbor baš Greta Tunberg.

Greta Tunberg je izabrana u grupi koja je uključivala demonstrante u Hongkongu, Nensi Pelosi i Donalda Trampa. A poslednji čovek na ovoj listi će biti najogorčeniji. Ne zato što on nije izabran, već zato što Greta jeste, piše CNN.

Tramp je, kako piše CNN, i pre Grete imao uveliko opsesiju Tajmovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborom za ličnost godine, čak i pre nego što je postao predsednik.

"Znao sam da je magazin Tajm izgubio sav kredibilitet kad me nisu uključili u svojih top-100", pisao je na Tviteru Tramp u oktobru 2012. godine.

Tri godine kasnije ovako je reagovao kada je izabrana nemačka kancelarka Angela Merkel:

"Rekao sam vam da me Tajm nikada neće proglasiti osobom godine, uprkos tome što je izbor pao na osobu koja uništava Nemačku."

A kada je izabran...: "Hvala magazinu Tajm i Fajnenšel tajmsu što su me proglasili osobom godine - veilika mi je čast", tvitovao je tada.

Posle ovog izleta u pomirenje s Tajmom 2017. se ponovo predomislio:

"Tajm magazin je zvao, jer ću verovatno biti izabran za ličnost godine, kao i prethodne, ali da ću morati da pristanem na intervju sa njima i veliko fotografisanje. Rekao sam da "verovatno" za mene nije dovoljno i da propuštam priliku. Hvala u svakom slučaju!"

CNN napominje da to nije ni blizu načina na koji Tajm bira osobu godine.

Tramp veoma brine o tome ko će da bude Tajmov izbor. Zašto? Zato što je većina njegovih koncepcija uspeha, slave i moći ustanovljena osamdesetih. Biti na naslovnici magazina, naročito nekog poput Tajma - to je znak da ste uspeli, i za Trampa vizuelni znaci su velika stvar.

To nas dovodi do Grete Tunberg, čija je slava započela borbom protiv klimatskih promena u njenoj rodnoj Švedskoj, gde je protestovala protiv manjka akcija vlada širom sveta protiv pretnje klimatskih promena.

Ranije ove jeseni govorila je pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija rugajući se liderima zato što rade malo i posledično ukazajući na to koliko će to koštati njih - i nju.

"Ljudi pate, umiru, celi ekosistemi nestaju", rekla je Greta Tunberg pred publikom UN.

"Na početku smo masovnog nestajanja, a vi samo pričate o novcu i bajkama beskonačnog ekonomskog rasta."

Tramp je 16-godišnjakinju potkačio na Tviteru: "Izgleda kao veoma srećna devojčica, koja se raduje svetloj i divnoj budućnosti. Tako je lepo to videti!"

Zaključak CNN-a je da će kombinacija ove dve velike stvari za njega - to što on nije ličnost godine, a i to što Greta jeste sigurno da ga iznervira. Mnogo.

Autor teksta pita da li slede izlivi gnev na Tviteru i odgovara sebi: Ne kladim se, ali, pa - da.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.