Tramp zadovoljan, SAD se ne pita: Za svaki novi propis ukinuta 22 stara

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp zadovoljan, SAD se ne pita: Za svaki novi propis ukinuta 22 stara

Predsednik SAD Donald Tramp govorio je o svom napretku u ukidanju saveznih propisa, koji kako kaže, koštaju Ameriku hiljade milijardi dolara bez naročite koristi.

Predsednk je iz Bele kuće poručio da je premašen cilj njegove administracije da za svaki novouvedeni propis ukine dva stara i da su u stvari za svaki novi propis ukinuta 22 ranija propisa, prenosi Glas Amerike.

Protivnici deregulacije žestoko kritikuju njegovu najnoviju odluku o ukidanju propisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o takozvanoj neutralnosti interneta na osnovu kojeg svako ima podjednak pristup internetu.

Američka Federalna komisija za komunikacije (FČ), sada pod republikanskom kontrolom, ukinula je opšte važeće pravilo neutralnosti kojeg su morale da se pridržavaju sve američke telekomunikacione kompanije.

Predsednik Tramp tvrdi da postojeća federalna regulativa ide na štetu i biznisa i ravoja. On je prikazao koliko je obimna federalna regulativa, koju želi da smanji.

- Tu smo gde smo bili 1960. Kada sve bude gotovo, bice toga manje nego što je bilo 1960. Imaćemo odlicnu regulativu - kazao je Tramp.

On kaže da je mnogo toga već učinjeno.

- U prvih 11 meseci ukinuli smo i odložili primenu više od 1.500 planiranih regulatornih propisa. Više je ucinjeno od svih dosadašnjih predsednika. To se vidi na berzi, u pokazateljima kompanija i u tome što se kompanije vracaju kuci - dodaje on.

Tramp je naveo da su regulatorne restrikcije ukinute u sektoru energetike, proizvodnji uglja i industriji automobila, kao i u pogledu dugogodišnjih projekata, kao što su naftovodi Kistoun XL i Dakota Ačeš.

Po njemu, predstoji ukidanje još mnoštva propisa, pre nego što americka ekonomija bude ponovo konkurentna na svetskom tržištu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tramp: Za svaki novi propis ukinuta 22 stara

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2017

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp govorio je o svom napretku u ukidanju saveznih propisa, koji kako kaže, koštaju Ameriku hiljade milijardi dolara bez naročite koristi...Predsjednk je iz Bijele kuće poručio da je premašen cilj njegove administracije da za svaki novouvedeni propis ukine...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.