Tramp: Kina vrši ogroman pritisak na Pjongjang

Izvor: RTS, 30.Avg.2018, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Kina vrši ogroman pritisak na Pjongjang

Američki predsednik Donald Tramp veruje da ima dobar odnos sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom i da "nema razloga u ovom trenutku da se troše velike količine novca na zajedničke američko-južnokorejske ratne igre", saopštila je Bela kuća. Peking: Primedbe neodgovorne i neshvatljive.
U saopštenju koje je Tramp postavio na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tviteru navodi se da američki predsednik veruje da je Kim pod "ogromnim pritiskom" Kine, ali da Peking takođe snabdeva Pjongjang "znatnom pomoći", uključujući gorivo, đubrivo i drugu robu.

"To ne pomaže!", piše u saopštenju, prenosi Rojters.
Sa druge strane, Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da su primedbe Sjedinjenih Američkih Država o Severnoj Koreji neodgovorne i da se teško mogu razumeti.
Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing to je izjavila na redovnom brifingu za novinare, dodavši da bi SAD trebalo da upru prstom u same sebe kada naiđu na poteškoće po tom pitanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp vjeruje da ima dobar odnos sa Kimom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2018

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp vjeruje da ima dobar odnos sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom i da "nema razloga u ovom trenutku da se troše velike količine novca na zajedničke američko-južnokorejske ratne igre", saopštila je Bijela kuća.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.