Tramp uskoro izlazi sa listom predloga, uvažen predlog demokrata?

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 07:30

Tramp uskoro izlazi sa listom predloga, uvažen predlog demokrata?

Predsednik SAD Donald Tramp uskoro će imati listu predloga za reformu policije koja se može ostvariti kombinacijom izvršnih i zakonodavnih akcija.

Neke od njih se poklapaju s predlozima demokrata, saznaje Foks njuz.

Potencijalne izvršne akcije bile bi preduzete u Ministarstvu pravosuđa, a izvedene u saradnji sa snagama reda i zakona i vođama lokalnih zajednica.

Predstavnik zakonodavstva je senator Tim Skot, a na sastanku s njim se u Beloj kući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalaze i šef predsednikovog kabineta Mark Medouz i stariji savetnik Džared Kušner, kao i policijski savetnik Džerom Smit.

Prioritet će biti stavljen na zaštitu građana, ali ne tako da policiji ruke budu vezane, rečeno je Foks njuzu.

Tramp se našao s pripadnicima snaga reda i zakona koji su mu dali predloge za moguće reforme policije.

Na ovaj korak Trampa su naveli događaji nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu. Četvorica policajaca optužena su za Flojdovu smrt, koja je bila razlog za proteste širom zemlje, i neposredni razlog za pljačkanje, nasilje i paljenje Crkve Svetog Džona u neposrednoj blizini Bele kuće.

Bela kuća je odgovorila i na kritike da bi Tramp trebalo da se javno građanima obrati povodom policijskih reformi tvrdeći da “akcije govore glasnije od svih reči” i da će predsednik radije provesti vreme radeći na predlozima, nego pišući govore.

Predlozi bi trebalo da se nađu na stolu krajem nedelje.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp radi na predlozima za reformu policije: Slede promene zbog protesta i demonstracija

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020

Predsednik SAD Donald Tramp uskoro će imati listu predloga za reformu policije koja se može ostvariti kombinacijom izvršnih i zakonodavnih akcija, a neke od njih se poklapaju s predlozima demokrata...Potencijalne izvršne akcije bile bi preduzete u Ministarstvu pravosuđa, a izvedene u saradnji sa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.