Tramp udario na Makrona: Ima nizak rejting, pa skreće na OVE teme (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp udario na Makrona: Ima nizak rejting, pa skreće na OVE teme (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp danas je u nekoliko svojih tvitova "napao" francuskog predsednika Emanuela Makrona, zbog, kako je naveo, "nefer" trgovinskih poteza

- To se mora promeniti - napisao je Tramp, koji je naveo i da Makron ima "nizak rejting" javnog mnjenja te da zbog toga "skreće na druge teme".

Ali, istakao je američki predsednik, "nema zemlje sa više nacionalizma, veoma ponosnih ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to s pravom. Učinite Francusku ponovo velikom".

The problem is that Emmanuel suffers from a very low Approval Rating in France, 26%, and an unemployment rate of almost 10%. He was just trying to get onto another subject. By the way, there is no country more Nationalist than France, very proud people-and rightfully so!........

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 13, 2018

Tramp se osvrnuo na Makronov predlog da se izgradi evropska vojska u zaštiti Evrope od Rusije, Kine i SAD.

- Ali to je bila Nemačka u Prvom i Drugom svetskom ratu - kako će to da funkcioniše za Francusku - upitao je Tramp te dodao da su "počeli da uče nemački jezik u Parizu pre nego što su došle SAD".

Emmanuel Macron suggests building its own army to protect Europe against the U.S., China and Russia. But it was Germany in World Wars One & Two - How did that work out for France? They were starting to learn German in Paris before the U.S. came along. Pay for NATO or not!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 13, 2018

- Platite za NATO ili ne - zaključio je Tramp.

Tramp je više puta ponovio da zemlje članice NATO ne uplaćaju u budžet tog saveza dovoljno novca i da nije fer da najviše izdvajaju SAD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.