Izvor: RTS, 19.Jan.2021, 23:19

Tramp u oproštajnom govoru: Pokret koji smo započeli je tek na početku

Predsednik SAD Donald Tramp je u oproštajnom govoru pozvao na molitve za novu administraciju u Beloj kući, ali nije spomenuo ime svog naslednika.
Donald Tramp je naveo da naročito ponosan na to što je prvi predsednik SAD koji nije započeo nijedan rat u poslednjih nekoliko decenija.

"Ove nedelje, inaugurisaćemo novu administraciju i molićemo se za njen uspeh u očuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Amerike bezbednom i uspešnom", naveo je Tramp u oproštajnom govoru koji je objavila Bela kuća.
Napomenuo je da je "pokret koji su pokrenuli tek na početku".
"Sada, dok se pripremam da predam vlast novoj administraciji u sredu u podne, želim da znate da je pokret koji smo pokrenuli tek na početku. Nikada nije bilo nečeg poput toga. Verovanje da nacija mora da služi svojim građanima neće iščeznuti, već će jačati svakim danom", poručio je Tramp.
Predsednik SAD, koji sutra završava svoj mandat, zahvalio se američkom narodu.
"Služiti kao vaš predsednik, bila je čast koju je nemoguće opisati. Hvala vam za ovu izvanrednu privilegiju", rekao je Tramp.
Dodao je da se ne sme zaboraviti da je, uprkos neslaganjima, Amerika nacija odanih građana koji su ljubitelji mira i koji žele da njihova zemlja napreduje na uspešan i dobar način.
"Svi Amerikanci su bili užasnuti napadom na Kapitol. Političko nasilje je napad na sve što negujemo kao Amerikanci. To se nikad ne može tolerisati. Sada, više nego ikada, moramo da se ujedinimo oko naših vrednosti koje delimo", naglasio je Tramp u svom govoru.
Govoreći o pandemiji koronavirusa, Tramp je istakao da žali za svakim preminulim od posledica kovida 19.
"Proizveli smo ne jednu, već dve vakcine rekordnom brzinom, a još njih će brzo uslediti. Rekli su da je to nemoguće, ali smo mi uspeli. To su nazvali medicinskim čudom, što i sad čine", kazao je Tramp.
Naveo je da bi "drugoj administraciji za proizvodnju vakcine bilo potrebno tri, četiri, pet, a možda čak i do deset godina", kao i to da su oni to učinili za devet meseci. 
Tramp je istakao da će najveće nasleđe njegovog mandata biti to što je vratio upravljanje zemljom američkom narodu.
"Radili smo na tome da izgradimo zemlju u kojoj svaki građanin može da nađe sjajan posao i podrži svoje divne porodice. Borili smo za zajednice u kojima će svaki Amerikanac biti bezbedan i škole u kojima svako dete može da se školuje", istakao je Tramp.
Tramp je na kraju govora rekao da ne postoji ništa što američka nacija ne može da postigne i da će "naša budućnost biti blistavija nego ikada ranije".
"Odlazim sa ovog veličanstvenog položaja vernog i radosnog srca, optimističnog duha i sa velikim poverenjem da će, za našu zemlju i našu decu, najbolje tek doći. Hvala vam i zbogom. Bog vas blagoslovio. Bog blagoslovio Sjedinjene Američke Države", rekao je Donald Tramp.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp će pozvati Amerikance da se mole za uspeh Bajdenove administracije

Izvor: Beta, 19.Jan.2021

 U svom oproštajnom obraćanju predsednik SAD Donald Tramp kaže da će se "moliti" za uspeh administracije Džoa Bajdena. prema izvodima govora koji će kasnije većeras biti emitovan, prenela je Bela kuća."Ove nedelje će biti inaugurisana nova administracija i molimo se da ona uspe da održi Ameriku...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.