Tramp stvarno ili lažno ljut? Sankcije za Ankaru - pažljivo vas posmatram

Izvor: B92, 10.Okt.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp stvarno ili lažno ljut? "Sankcije za Ankaru - pažljivo vas posmatram"

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp na društvenim mrežama je objavio da pokušava da okonča rat u Siriji.

Prvi čovek Sjedinjenih Američkih Država je upozorio Ankaru da će biti teško pogođena finansijski ako se ne bude igrala po pravilima.

"Pokušavam da okončam rat bez kraja", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

"Razgovaram sa obe strane", dodao je on, preneo je Rojters.

"Turska već duže vreme planira da napadne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kurde. Oni se večno bore. Nigde u blizini područja napada nemamo vojnike. Neki žele da pošaljemo desetine hiljada vojnika u to područje i započnemo novi rat. Turska je članica NATO-a. Kažem da ću pogoditi Tursku veoma snažno finansijski i sankcijama ako ne budu igrali po pravilima", istako je predsednik SAD i dodao:" Pažljivo posmatram".

Podsećamo, početkom nedelje SAD su povekle svoje jedinice iz dela Sirije koji je pod kontrolom Kruda. Juče je počela vojna intervencija Turske na ovu oblast.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.