Tramp stigao u Pariz: Uvredljiva ideja o evropskoj vojsci

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2018, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp stigao u Pariz: Uvredljiva ideja o evropskoj vojsci

Američki predsednik Donald Tramp osudio je po dolasku u Pariz "vrlo uvredljive" reči svog francuskog kolege Emanuela Makrona o formiranju evropske vojske.

"Predsednik Makron je upravo nagovestio da Evropa formira svoju sopstvenu vojsku da bi se štitila od SAD, Kine i Rusije", napisao je Tramp u Tviter poruci u trenutku kada je njegov predsednički avion sletao kod Pariza.

"Vrlo uvredljivo, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bi možda Evropa prvo trebalo da plati svoj udeo NATO-u koji SAD uveliko subvencionišu", dodao je Tramp.

Donald Tramp i njegova supruga Melanija stigli su u Pariz, gde će ovog vikenda prisustvovati komemoraciji stote godišnjice od završetka Prvog svetskog rata. Tramp je jedan od 70-ak zvaničnika pozvanih na komemoraciju.

Predsednički avion sleteo je oko 22 sata na međunarodni aerodrom Orli. Ovo je Trampova druga poseta Francuskoj od izbora, posle posete 14. jula prošle godine, koju redovno pominje s velikim oduševljenjem.

Makron je ove nedelje izjavio da Evropa neće moći da se brani bez "prave evropske vojske" i upozorio na porast nacionalizma. On je rekao da, suočeni sa Rusijom na granicama, koja je pokazala da može da bude preteća, moramo imati Evropu koja sebe brani sama i ne zavisi od SAD.

Makron je apelovao da se treba zaštititi "od Kine, Rusije pa čak i SAD", podsećajući na odluku Vašingtona da se povuče iz sporazuma o nuklearnom razoružanju iz iz 1980-tih. On je rekao da će glavne žrtve te odluke biti Evropa i njena bezbednost.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trump: Macronova ideja o europskoj vojsci veoma uvredljiva

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Nov.2018

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump nazvao je ideju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o potrebi za stvaranjem europske vojske - "veoma uvredljivom". ..Macron smatra da Europa treba stvoriti vlastitu vojsku kako bi se zaštitila od mogućih neprijatelja, uključujući Sjedinjene Države..."Vrlo...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.