Tramp se ne šali - uredba o društvenim mrežama čeka na potpis

Izvor: RTS, 28.Maj.2020, 08:26

Tramp se ne šali - uredba o društvenim mrežama čeka na potpis

Nakon što je Donald Tramp u sredu zapretio da će zatvoriti društvene mreže, iz Bele kuće je saopšteno da će američki predsednik zaista potpisati izvršnu uredbu koja se odonosi na kompanije u čijem su vlasništvu društvene mreže.
Zvaničnici nisu saopštili više detalja, pa je još uvek nejasno kako bi Tramp mogao da ispuni svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obećanje da će zatvoriti privatne kompanije, uključujući i "Tviter".

Predsednik SAD je u sredu najavio da će zatvoriti kompanije koje se bave društvenim mrežama zbog navodnog mešanja u izborni proces. 
Trampove pretnje su usledile nakon što je Tviter njegovoj objavi o glasanju poštom dodao napomenu "proverite podatke".
Džek Dorsi, izvršni direktor Tvitera, objasnio je da je Trampovom tvitu dodata napomena jer bi mogao ljude da dovede u zabludu da ne moraju da se registruju kako bi glasali.
Pravni stručnjaci tvrde da Prvi amandman američkog ustava značajno ograničava Trampov manevarski prostor i mogućnost da stvarno zabrani društvene mreže.
Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg je rekao za Foks njuz da cenzurisanje društvenih mreža nije baš pravi potez administracije koja je navodno zabrinuta zbog cenzure.
Za razliku od Tvitera, Trampova objava o glasanju poštom je na Fejsbuku ostala netaknuta.
"Konzervativci osećaju da društvene mreže ućutkuju konzervativne glasove. Strogo ćemo ih regulisati ili potpuno ugasiti", napisao je Tramp na Tviteru.
Istakao je da velike tehnološke kompanije pokušavaju da pred izbore iskoriste svoju moć i da "više nema slobode" ako uspeju u tome.
"Nikada neću dozvoliti da se to dogodi! Probali su jako i 2016, ali su izgubili. Sada su potpuno poludeli. Ostanite uključeni", napisao je Tramp.
Donald Tramp redovno koristi Tviter i na njemu objavljuje i najvažnije odluke američke administaracije, a prati ga više od 80 miliona ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp zapretio da će ugasiti društvene mreže, sad pripremio i uredbu

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020

Nakon što je Donald Tramp u sredu zapretio da će ugasiti društvene mreže, iz Bele kuće je saopšteno da će američki predsednik zaista potpisati izvršnu uredbu koja se odnosi na kompanije u čijem su vlasništvu društvene mreže...Zvaničnici nisu saopštili više detalja, pa je još uvek nejasno...

Nastavak na Radio 021...

TRAMPOVA OSVETA TVITERU Američki predsednik će uskoro potpisati DEKRET O DRUŠTVENIM MREŽAMA

Izvor: Blic, 28.Maj.2020

Američki predsednik Donald Tramp uskoro će potpisati izvršnu naredbu (dekret) o društvenim mrežama, rekla je predstavnica Bele kuće Kajli Mekeni, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Tramp potpisao uredbu o društvenim mrežama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti za sadržaj koji postavljaju njihovi korisnici..."Imali su nekontrolisanu moć da cenzurišu, ograničavaju, dodaju, kreiraju, sakriju, menjaju virtuelno svaki oblik komunikacije",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.