Tramp se hvali - pada prva carina Kine?

Izvor: B92, 03.Dec.2018, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se hvali - pada prva carina Kine?

Vašington -- Kina je pristala da "smanji i ukine" carine na automobile koje uvozi iz SAD sa dosadašnjih 40 odsto, napisao je američki predsednik Donald Tramp na tviteru.

Američki predsednik u svom tvitu nije pružio više detalja o tome, navodi Rojters i dodaje da kineska strana nije odgovorila na zahtev za komentar.

Tramp i kineski predsednik Si Đinping dogovorili su se za vikend u Buenos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ajresu da će obustaviti trgovinski rat u narednih 90 dana, što će smanjiti višemesečne tenzije.

Sastanak američkog i kineskog predsednika trajao je više od dva i po sata, posle kojeg su SAD odustale od najavljenih podizanja carina 1. januara, a Kina se saglasila da kupuje više američkih poljoprivrednih proizvoda, što odmah stupa na snagu.

Rojters ukazuje da ni Vašington ni Peking u zvaničnim saopštenjima sa sastanka Trampa i Sija nisu pomenuli carine na uvoz automobila.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.